Podjeli

Shopping

Jedan od načina upoznavanja grada je i kroz shopping, pa ako volite taj način upoznavanja mjesta tada svakako preporučamo da  prošećete  centrom grada, oko Trga Portarata pa do  Foruma  Ulicom Sergijevaca u kojoj se nalazi cijeli niz trgovina obuće, odjeće, prehrambenih proizvoda, tu su i ljekarna, zlatari, papirnice, suvenirnice … S Foruma kreće i Kandlerova ulica, poznatija po galerijama u kojima se mogu naći zanimljivi suveniri. Niz je zanimljivih prodavaonica i na Giardinima, u Laginjinoj, Cisccutijevoj, Flanatičkoj, Istarskoj ulici…

No, ni jedna trgovina ne može zamijeniti šarm tržnice. Na pulskoj se pod prekrasnim krošnjama divljih kestenova prodaje i niz autentičnih domaćih istarskih proizvoda. Tu je i zatvorena tržnica smještena u secesijskog zgradi iz 1903 godine a u kojoj se nalazi ribarnica, mesnica, barovi..

Shopping centri su vrlo praktični za kupovinu, imaju parkirališta, rade često do kasno… Na adresi Ul. Rimske centurijacije 101  nalazi se Pula City Mall a Šijanska cesta 1 smjestio se Super Konzum, koji  nude  prehrambene  i  druge proizvode, na istom je mjestu su i prodavaonice odjeće, obuće, parfumerija…

Nešto dalje u Labinskoj ulici 2a je Lidl, a uputite li se kružnim tokom prema gradu naići ćete na dva prodajna centra Kaufland (Jurja Žakna 3) te Plodine (Jurja Žakna 12). Prodajni centar Billa je u Santorijevoj 13.

Četiri puta godišnje u Puli se održavaju posebne trgovinske akcije kada većina prodavaonica u staroj gradskoj jezgri grada odobrava  popust od najmanje 15 % na cjelokupan asortiman.

Love Shopping organizira se za Valentinovo, ove će godine biti održan 14. Veljače, a već se zna i da će biti organizirana nagradna igra.

Late Night Shopping, u lipnju u središte grada dovodi i glazbeni program i modnu reviju, što kupnju u prodavaonicama koje su otvorene do ponoći svakako čini ugodnijom. Ove će godine biti održan 22. lipnja.

Kupujmo u Puli, akcija je koja se održava 6. listopada 2018. Trgovine rade od 17 do 22 sata. Ova je akcija vezana uz Obrtnički sajam, a svi mogu uživati i glazbenom programu na Portarati i na tržnici.

Shopping  za Svetog Nikolu, ove će godine biti održan 1. prosinca, vezan je uz Dan  sv. Nikole6. prosinca.  Akcija se obično održava subotom ili nedjeljom.