City Art by Hoyka – Pula

Izložba povodom Dana Europe – City Art by Hoyka – Pula

 

Dana 9.5.2024. godine, povodom Dana Europe otvorena je izložba renomiranog fotografa Damira Hoyke pod nazivom „City art by Hoyka – Pula“ koja je postavljena na glavnom gradskom trgu Forum od 9. do 16. svibnja.

Izložbu su otvorili gradonačelnik grada Pule Filip Zoričić i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Direktorica Sanja Cinkopan Korotaj rekla je kako su grad Pula i turistička zajednica željeli obilježiti Dan Europe, a što je bolje od izložbe renomiranog umjetnika Damira Hoyke te je pozvala sve domaće i strane goste da kroz izložbu upoznaju i dožive na jedan drugačiji način naš grad i spomenike koje svi mi znamo da ih imamo, ali ih na kraju niti ne primijećujemo. Zatim je riječ preuzeo autor izložbe fotograf Damir Hoyka koji je naveo kako mu je izuzetno drago da se izrealizirala izložba koju je sa srcem radio jer rijetko kad čovjek ima priliku prikazati gradove drugačijim očima. Inicijalna ideja cijelog projekta City Art bila je skrenuti pozornost ljudima da su svi gradovi kroz koje prolazimo i na koje smo navikli, posebice ako živimo u njima, umjetnost sama po sebi i da nije potrebno ići u galeriju da bismo gledali umjetnost već je ona oko nas. Ovom prilikom pozvao je sve ljude koji se budu šetali Pulom, kako strance tako i domaće, da pogledaju Pulu još jedanput drugim očima, da vide nešto slično ovome ili možda nešto sasvim drugačije, ali nešto što još ustvari nisu vidjeli.

Gradonačelnik Filip Zoričić zahvalio se autoru izložbe Hoyki što je na svoj način sačuvao baštinu te slike i identitete povijesnih pozicija koje mi, koji ih živimo svaki dan, niti ne vidimo te ih sada kroz njegovo oko vidimo puno jasnije i bolje. Zahvalio se i turističkoj zajednici i svima koji čuvaju umjetnost i na ovakav način šalju jednu posebnu poruku o posebnom gradu.

Zaključno se Hoyka još jednom zahvalio svima, turističkoj zajednici, gradu Puli i gradonačelniku Filipu Zoričiću te svim ljudima koje je sretao na cesti dok je snimao fotografije i koji su pridonijeli tome da se ovdje osjeća kao kod kuće.

Izložbu je moguće pogledati od 9. do 16. svibnja te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da je posjete.

10. May 2024.

Skip to content