Share

Dan Grada – prva polovica manifestacija prepuna događaja!

U povodu predstojećih značajnih datuma za grad Pulu, održat će se brojni raznovrsni programi. Manifestacija Dan grada Pule zajednički je nazivnik izložbenim, plesnim, kazališnim, kulturnim i sportskim programima koji će se odvijati uz tradicionalno posebno obilježavanje Međunarodnog dana rada, Dana grada Pule i Dana Europe.

Od 29. travnja do 1. svibnja održati će se na Hidrobazi Rock ‘n’ Grill Fest. Festival se otvara u petak u 17:00 sati uz Čarobnu frulu, nastavlja Psihomodo Pop, a večer završava DJ-em Jinxi Grooves. Sljedeći dan nastupit će Vatra i Elemental, a 1. svibnja za glazbeni dio zaduženi su Diktatori, Giuliano i DJ-evi. Svakog će se dana i roštiljati, a u nedjelju će se održati i utrka u organizaciji ISTRun-a. Tijekom manifestacije Rock & Grill Fest, Grad Pula i Pulapromet omogućiti će sugrađanima korištenje javnog gradskog prijevoza do same lokacije. Polasci korigirane linije u petak, subotu i nedjelju započinju od 16:30 do 21:30 od FINA-e, s intervalom svakih sat vremena. U nedjelju 01. svibnja se, osim već navedenih polazaka, dodaju i polasci u 10:30, 11:00, 13:30 i 14:30 sati.

U petak, 29. travnja u Kinu Valli s početkom u 19:20 prikazat će se dokumentarni film Krugovi u vodi (r. Danilo-Lola Ilić) a u Galeriji Makina otvorit će se izložba Time past in time present u 20 sati.

30. travnja na Trgu Portarata nastupit će Livio Morosin i Band s početkom u 20 sati, dok će glazbu na Kaštelu osigurati Disco Incognito u isto vrijeme. U Istarskom narodnom kazalištu, uz slobodan ulaz, održat će se obljetnički program Lehar u Puli.

Međunarodni dan rada obilježit će budnicama po Mjesnim odborima te polaganjem vijenaca na spomen ploči palim radnicima 1920. godine na Portarati. Tradicionalna proslava održat će se u Šijanskoj šumi s početkom u 10:30 nastupom pulskih mažoretkinja. Od 11 do 14 sati besplatno će se dijeliti pripremljene srdele, a program će popratiti predstava „Ribica duginih boja“ Udruge Logos Media te DJ Filjo u intervalima programa. U 12:30 nastupat će Puhački orkestar grada Pule, od 14 do 16 sati In Vino Veritas a uvečer, od 18 do 20 sati Kristina Iveković trio. Građani će moći besplatnim vlakićem doći do centralne poljane a polazna stanica je ispred Šumarije, a u vremenu od 8:00 do 20:00 zabranjen je promet svim vozilima u jednom smjeru u Dukićevoj i Šandaljskoj ulici kako bi se pješacima osiguralo neometano kretanje kolnikom navedenim ulicama.

Puli će obljetnicu čestitati Studio Zaro na Forumu 3. svibnja u 10:30 sati, a pulske mažoretkinje na Trgu Portarata u 18 sati. Istog će se dana od 14 do 19 sati održati prezentacija vatrogasnih vozila i oprema na Karolini povodom „Dana vatrogastva“ a uvečer u 19:30 na pulskom Kaštelu otvorenje izložbe Imovina, pulske umjetnice Roberte Weissman Nagy. Održat će se i tradicionalno natjecanje i podjela nagrada Društva informatičara i Matematičkog društva.

Gradske ustanove Pula Film Festival, Istarsko narodno kazalište i Gradska knjižnica i čitaonica pripremile su poseban program za mlade od 29. travnja do 5. svibnja, s posebnim projekcijama, radionicama kao i prigodnim cijenama na redoviti program, odnosno članarinu za sve u dobi od 15 do 30 godina. Višednevni programi koji će se još održati su sajam cvijeća Florija na Giardinima do 30. travnja, Revija srpskog filma posvećena Rock glazbi u Kinu Valli i radionica jedrenja Jedriličarskog kluba Vega. Tijekom cjelokupnog trajanja manifestacije Aquarium Pula omogućava 50%popusta na redovitu cijenu ulaznice.

29. April 2022.

Skip to content