Share

Dan grada Pule – bogata druga polovica manifestacije

Nakon prvog, programski bogatog tjedna, kojim je započelo obilježavanje Dana grada, s izložbama, nastupima, Rock ‘n’ Grill festivalom, proslavom u Šijanskoj šumi i brojnim drugim događajima,  3. svibnja jutro je započelo izložbom dječjih radova na Giardinima i čestitkom Studija Zaro na Forumu. Okupljene je tom prigodom pozdravila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

U poslijedpodnevnim satima čestitiki su se pridružile i mažoretkinje na Portarati, a obilježen je i Dan vatrogastva na Karolini kada su zainteresiranim građanima predstavljena vozila i oprema koju koriste naši vatrogasci.

Druga polovica manifestacije Dana grada Pule započinje 4. svibnja s 58. Pulskom regatom. Pula sailing week do 8. svibnja će, izuzev sportskog dijela, ponuditi brojne glazbene, plesne i gastro popratne programe na Riječkom gatu. 4. svibnja će se otvorit i tri izložbe; Pula – moj grad u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, U istom filmu u Kinu Valli te Sumnja u Gradskoj galeriji Pula. U večernjim satima održat će se Solistički klavirski koncert Chiare Jurić Božac u Circolu i koncert grupa Atomsko sklonište i Freaktion na Kaštelu. Tradicionalno polaganje vijenaca povodom obilježavanja Dana grada Pule, započet će u 8:00 sati na Giardinima, a obilježit će se i u Titovom parku, Parku Franje Josipa, Gradskom i Mornaričkom groblju. Svečana sjednica održati će se u Istarskom narodnom kazalištu u 11 sati, nakon koje slijedi dokumentaristička izložba Antonio Smareglia i klavirski nastup Sandro Vešligaj, Sigetski vazal, u galeriji Vincent iz Kastva. U Istarskom narodnom kazalištu će u 20 sati nastupiti Jazz Istra Orchestra koji će izvoditi i pjesme Đorđa Balaševića te Vasil Hadžimanov trio.

U petak, 6. svibnja od 10 do 17:30 sati održat će se, u Domu hrvatskih branitelja, konferencija Udruženja ICT Istria, pod nazivom Let’s Grow. U crkvi Sv. Franje u 17 sati, održat će se promocija knjige Attilija Krizmanića Il complesso francescano di Pola, Genesi e sviluppo architettonico dal 13 al 19 secolo, a u Galeriji amfiteatar slikovnice Rimske legende, Gaj i Lidija. U galeriji SKUC U 19,00 sati predviđena je humanitarna akcija prodaje unikatnih vaza za cvijeće 100 za 100,koncert studenata i studentica solo-pjevanja započet će u 20 sati u crkvi Sv. Franje, a u 20 sati započinje predstava Kredit u Istarskom narodnom kazalištu.

Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici, 14. Gazela Cup, započet će u subotu, 7. svibnja, u Domu sportova Mate Parlov od 9 sati. Na Tržnici će nastupiti Vesna Nežić Ružić & Anelidi u 10 sati, a glazbu će uvečer osigurati polaznici CSMC Luigi Dalla Piccola u Zajednici Talijana Pula u 19 sati i koncert Višeglasni zagrljaj u ECPD-u u 19:30.

U nedjelju će se održati atletska manifestacija Pula Run u Park šumi Šijana u 10 sati.

Povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe, položit će se vijenci u Titovom parku u 10 sati. U dvorištu Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, otvorit će se izložba Tići s početkom u 10:30. Na Fakultetu ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković, u 17 sati započet će radionica Otkrij mogućnosti obrazovanja kroz mobilnost. 168. obljetnica rođenja Antonija Smareglie obilježit će se glazbenim nastupom na Forumu u 18 sati, a glazbena večer će se održati i u Zajednici Talijana Pula s koncertom zborova Zajednice Talijana Novigrad u Puli u 19 sati. U Galeriji Cvajner otvorit će se izložba autora Olega Šurana, Sigetski vazal.

Cjelokupni program pogledajte na sljedećoj poveznici: https://www.pula.hr/site_media/media/uploads/posts/attachments/Prgram_Dan_grada_Pule_2022.pdf

4. May 2022.

Skip to content