Podijeli

18. Ucvirkenfest na pulskoj tržnici u subotu, 9. veljače

U subotu, 9. veljače na pulskoj tržnici u centru grada, održat će se osamnaesto izdanje manifestacije Ucvirkenfest – fešte od čvaraka i jela od čvaraka. Ovu kulinarsku manifestaciju pokrenuli su Alfredo Kocijančić i Budimir Žižović još 2002. godine. Tradiciju nastavljaju iz godine u godinu Avenue i Žižo te gastro tim Rock Caffea.

Bit će ovo izuzetna prilika da pogledate proces taljenja čvaraka koji će demonstrirati nekoliko timova. Ove godine dolaze nam majstori ucvirki iz braniteljske zadruge Panonija, iz Županje, a iz našeg najbližeg okruženja, ekipa Drage Krivičića iz Pemanture. Bit će ponuđeni čvarci iz nekoliko škola pripravljanja.

Poštujući tradiciju, za sve posjetitelje bit će pripremljeno jedno originalno jelo također s čvarcima. Tako će se oko 10.30 i 11 sati moći degustirati Žižina čvarkolada. Očekuje se da će biti spremno oko 400 porcija tog originalnog jela u kojem će moći uživati svi ljubitelji čvaraka.

Za zabavne note tijekom manifestacije pobrinut će se grupa Magnolija i Serđo Valić. Organizator 18. Ucvirkenfesta je pulska Tržnica d.o.o. uz pokroviteljstvo Turističke zajednica grada Pule.

 

Skip to content