Podjeli

24. Filmska revija mladeži & 12th Four River Film Festival

Jesenji program Kluba Pulske filmske tvornice počinje najavnim programom 15. Škole filma, koja će i ove godine biti namjenjena mladima. U Stiglichevoj 12, 26. rujna u 20 sati pogledati ćemo 14 nagrađenih kratkih filmova sa 24. Filmske revije mladeži & 12th Four River Film Festivala koji su se održali prije dva tjedna u Karlovcu.

Filmska revija mladeži nacionalna revija srednjoškolskog filma i međunarodna inačica Four River Film Festival dodjeljuju nagrade za najbolji igrani, dokumentarni i animirani film te za film slobodnog stila (eksperimentalni film). Ove godine na četiri karlovačke rijeke prikazano je 68 naslova koje su Ana Đordić, Boško Picula i Dinka Radonić odabrali od rekordih 1546 prijavljenih.

O najboljim filmovima odlučivala su tri člana žirija: glumica Tihana Lazović, finska redateljica Katariina Räty te švedski producent Tobias Ingels.

Između odobranih naslova prikazala su se i dva ostvarenja Pulske filmske tvornice nastala na 14. Školi filma koja će također biti prikazana u sklopu programa podjeljenog u dva bloka.

Ulaz je besplatan.

Više na: Pulska filmska tvornica