Podijeli

5. Pulski Karneval 23. veljače 2019.

Tradicionalni, 5. Pulski Karneval bit će održan u subotu, 23. veljače 2019. Karnevalu će prethoditi tradicionalno predavanje  ključeva Grada maškarama 17. siječnja 2019. u 17 sati u Gradskoj palači, a 5. ožujka 2019. bit će održano paljenje pusta kod semafora na  Velom Vrhu.

Na Karnevalu se očekuje oko dvadesetak karnevalskih grupa iz Istre, Kvarnera i Slovenije sa ukupno više od 700 sudionika.

Karnevalsku povorku predvodit će Puhački orkestar Grada Pule i Pulske mažoretkinje.

Ove godine je novina da će na Karolini biti postavljen veliki šator.

Kako je ovo peti jubilarni Pulski karneval, na dan karnevala, u Gradskoj palači bit će upriličen  prijem kod gradonačelnika gdje će  se predstavnicima maškaranih skupina uručiti zahvalnica za njihovo sudjelovanje na 5. Pulskom karnevalu.

U vrijeme karnevalskog razdoblja u prostorima TZ Pula bit će postavljena izložba posvećena pulskim maškarama.

 

Program 5. Pulskog karnevala

Subota, 23.02.2019.

Okupljanje maškara na Karolini  od 10.30 — 11.30 sati
Polazak maškarane povorke sa Karoline u 12 sati (podne) / trasa — Karolina, Arena, Portarata, ulica Sergijevaca, Forum, Kandlerova, Karolina — Alegorijska kola nakon Portarate idu kroz Laginjinu ulicu  preko Rive na Karolinu
predstavljanje maškaranih grupa ispred Arene i na Portarati
povratak maškaranih skupina na Karolinu gdje će u šatoru za sve sudionike karnevala biti organiziran ručak i masenbal
od 15 sati Veliki maskenbal — Mauro Staraj & La Banda
od 17 sati — DJ program Teddy Lee

Organizatori pozivaju sve građane da se prijave na Pulski karneval i uživaju u ludim karnevalskim danima. Nadamo se da će se što veći broj građana organizirati u veće ili manje grupe i prijaviti za sudjelovanje u  karnevalskoj povorci i zabavi.

Prijavnice se mogu preuzeti u TZ Pula ili OVDJE.

Prijave su do 14. veljače 2019.

Organizatori 5. Pulskog karnevala su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade.

Skip to content