Podijeli

„Aida“ u Areni 27. srpnja, „Carmina Burana“ 29. srpnja

Jedna od najpoznatijih svejtskih opera Verdijeva „Aida“ bit će izvedena u Areni 27. srpnja, dva dana kasnije 29. srpnja, na najljepšu pozornicu pod zvijezdama stiže Orffova “Carmina Burana”,  obje u produkciji Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

“Aidu”  u klasično-modernoj, vizualno atraktivnoj režiji predstavit će se pjevačka reprezentacija predvođena primadonom riječke Opere, Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi. Uz nju, tu su nacionalna operna prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u ulozi Amneris, Dubravka Šeparović Mušović, te trolist svjetskih opernih velikana, vladara opernih pozornica od Beča, preko Milana do Londona: Fabio Armiliato kao Radames, Giorgio Surian kao Amonasro i Carlo Colombara kao Ramfis. Riječkom “Aidom” u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića u pulskoj Areni ravnat će proslavljeni maestro Marco Boemi.

U “Carmini Burani” solistica će biti Summi Jo, a dirigent Ville Matvejeff, uz njih na pozornici će biti i i sjajni solisti Marko Fortunato i Robert Kolar. Odabravši upravo ovaj glazbeni adut svog repertoara koji nosi snagu klasičnih djela, ali i donosi novu interpretaciju, riječki HNK oživljuje sinergiju vrhunske glazbeno-scenske umjetnosti i povijesnog, antičkog amfiteatra koji je više od pozornice.

 

Skip to content