Podijeli

U galeriji Singular 14. rujna performans Dragane Sapanjoš

U galeriji Singular bit će 14. rujna u 20 sati održan performans Dragane Sapanjoš. Bit će to umjetničino je promišljanje o vrijednostima života, o efemernim stvarima od kojih se sastoji, njegovoj krhkosti, o našim prioritetima iskrivljenim i manjkavim, uvjetovanim društvenim utjecajem.

Performans Dragane Sapanjoš koji će se održati u galeriji Singular 14.09.2017. s početkom u 20:00h, umjetničino je promišljanje o vrijednostima života, o efemernim stvarima od kojih se sastoji, njegovoj krhkosti, o našim prioritetima iskrivljenim i manjkavim, uvjetovanim društvenim utjecajem. Umjetnica, aktom polaganja vijenaca cvijeća od papira, koja se metaforično tope hraneći se vlastitim izvorom hrane, vodom, slavi život i njegov kraj. Djelo je osvrt na stanje u svijetu suvremene umjetnosti, kulturi i trenutno stanje svijeta uopće. U performansu sudjeluju glumice Olivera Baljak i Aleksandra Stojaković. Naziv djela preuzet je iz pjesme Franca Battiata „Comme un cammello in una grondaia“.

Dragana Sapanjoš rođena je 1979. u Kopru. Maturirala je 1998.  na školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli. 1999. seli se u Italiju, gdje upisuje Accademia di belle arti di Venezia, te tamo pohađa prve dvije godine akademije. 2001. seli se u Milano i završava studije slikarstva pri Accademia di belle arti di Brera, Milano u klasi profesora Diega Esposita.  Živi i radi u Milanu do 2012. kada se seli nazad u Hrvatsku, u rodni Novigrad, gdje trenutno živi i radi. Izlaže međunarodno, dobitnica je nagrade Moroso Art Award, New York, VIR – Viafarini in residence, Milano i granta Futura u Pragu.

12. September 2017.

Skip to content