Podijeli

Besplatno na izložbu Gajba i tić u Svetim srcima do 11. veljače

U Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca 24. travnja 2017. postavljena je izložba Gajba i tić. Pokriveno i raskrito u seksualnosti Istre koju je do sada razgledao veliki broj posjetitelja.
Izložba obiluje predmetima čija starost seže od prapovijesti do današnjih dana koji prate muško/žensku liniju prihvaćanja teme spola i spolnosti, a tematizira muškost i ženstvo, otvorenost i zatvorenost, eros i erotičnost u Istri od prapovijesti do današnjih dana, viđene s muške i ženske strane.
Zahtjevan projekt plod je trogodišnjeg rada kustosa istarskih muzeja. Autori izložbe su dizajner Mauricio Ferlin te kustosice Tajana Ujčić i Katarina Marić.
Kako bi omogućili što većem broju građana da posjeti ovu izvanrednu izložbu, organizatori izložbe, Arheološki muzej Istre i Povijesni i pomorski muzej Istre, u suradnji s Koordinacijom istarskih muzeja, osigurali su BESPLATNI ULAZ za sve posjetitelje od 19. siječnja 2018. godine do zatvaranja izložbe. 
Izložba se može posjetiti do 11. veljače,
kada se zatvara zbog potreba postavljanja nove izložbe HORIZONT OČEKIVANJA, autora Tine Gverković i Marka Tadića, koja je bila izložena u Hrvatskom paviljonu na 57. međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti LA BIENNALE DI VENEZIA.
Muzejsko- galerijski prostor Sveta srca nalazi se na De Villeovom usponu br.8 u Puli, a otvoren je svakoga dana od 9,00 do 21,00 sat.

Skip to content