Podijeli

Biciklijada „Jug na dva kotača“ 22. rujna u Puli

Turističke zajednice južne Istre, a radi se o turističkim zajednicama Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana organiziraju šest biciklijada namijenjenih popularizaciji biciklizma i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre. Biciklijade su namijenjene svim uzrastima, a želja nam je da se okupe cijele obitelji. Dužina staza je između 20-25 kilometara i nisu tehnički zahtjevne.

Ova vrsta biciklijada prvi je puta održana 2015. godine pod nazivom „Jug na dva kotača“, tako da ove godine ide četvrto izdanje iste.

Do sada su održane 4 od ukupno 6 biciklijada – u Fažani  28.04., u Medulinu 12.05., u Vodnjanu 19.05. i u Šišanu 16.06., a predstoju nam još dvije – u Divšićima i Puli.

U subotu 15.09.2018. godine održava se biciklijada u Divšićima u organizaciji TZO Barban i TZO Marčana.

Biciklijada je podijeljena u dvije rute. Obje rute kreću u 13,00 sati s igrališta Osnovne škole Divšići.  Kraća ruta ide od Divšića i završava u Barbanu, te je za sudionike organiziran prijevoz u Divšiće, a sudionici duže rute nastavljaju biciklima. Na povratku slijedi druženje uz večeru.

Također u subotu 15. rujna s početkom u 14:00 sati na Placi u Barbanu otvara se 13. Fešta smokve i smokvenjaka. „

Grad Pula, ove će se godine, po trinaesti put, zajedno s više od 1700 gradova, priključiti  manifestacij EU MOBILITY WEEK, posvećenoj  održivoj urbanoj mobilnosti koja se, uz financijsku i političku potporu Europske komisije od 2002. godine, održava u razdoblju od 16. do 22. rujna.

Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je “Podijeli se, pokreni se!” (Mix and Move) i motivira nas na razmišljanje o načinu prijevoza koji je za nas najprikladniji. Prihvaćanjem koncepta mulitmodalnosti i uključivanjem održivih oblika prijevoza u svoju svakodnevnicu, možemo pozitivno utjecati na okoliš i poboljšati kvalitetu svoga života   (http://mobilityweek.eu/theme-2018/).

Manifestacija je sastavljena od tri glavne komponente: tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti, te “Dana bez automobila” koji se održava 22. rujna.

Jedna od aktivnosti EU Mobility weeka je i biciklijada u Puli.

U subotu 22.09.2018. održava se biciklijada u Puli u organizaciji TZ Pula, start je na tvrđavi na Verudeli (ex terasa Verudela) u 10,30 h a prijave su od 9,00 sati. Suorganizator je SRU Bike Spirit iz Pule, a partner biciklijade je Arenaturist hospitality group.

On-line prijava  www.medulinriviera.info   do/fino/ till 21.09.

 

 

Trasa biciklijade je:

Start: Verudela (parking kod terase Verudela),

(u nastavku)

Ulica Verudela (kod Caffe bar Cacadu skretanje udesno)

Ulica Veruda

Ulica Tomasinijeva (S krivina – Pečenjara Odisej – kružni tok skretanje ulijevo)

Mornarički trg

Ulica Sv. Polikarpa (Tvornica cementa)

Ulica Revelanteova

Ulica Fisela

Ulica Valovine

Ulica Stoja, ulaz u kamp Stoja

Ulica Veruda

Ulica Lungo Mare

Ulica Valsaline

Ulica Veruda (južni bulevar)

CILJ: Verudela (parking kod terase Verudela)

 

Na biciklijadama je  ove godine do sada sudjelovalo oko 300. Na svakoj od biciklijada sudjelovalo je u prosjeku oko 150 biciklista.

Organizacijom biciklijada turističke zajednice žele potaknuti druženje, zabavu, sport, rekreaciju naših sugrađana, ali i zainteresiranih gostiju.

I to nije sve – svi biciklijada koji su ili će sudjelovati na 4 ili više biciklijada i skupili barem 4 pečata na svojim kartončićima dobit će na završnoj biciklijadi u Puli majicu manifestacije, kao uspomenu na ovogodišnje druženje u južnoj Istri na 2 kotača.

U slučaju kiše biciklijade će se održati za 7 dana.

Suorganizatori manifestacije „Jug na dva kotača“ su  SRU Bike Spirit, KBBXS Adrenalina, BK Fažana, BK Peroj  i SePe obrt za sport te Arenaturist hospitality group.

 

 

Skip to content