Podijeli

Bogat program za Dan Grada Pule

U narednim danima Pula će bogatim programom obilježiti 73. obljetnicu Dana oslobođenja i Dana Grada Pule 5. svibnja, Međunarodni praznika rada 1. svibnja i Dan Europe 9. svibnja.

Ova višednevna manifestacija donosi brojna događanja i različite programe namijenjene svim Puljanima i njihovim gostima. Ukupno je riječ o 48 programa, od kojih su čak 23 glazbeno-scenska događaja.

U sklopu proslave predviđeno je čak šest izložbi među kojima i ona u MMC-u Luka povodom 10. obljetnice bratimljenja između francuskog grada Villefranche-de-Rouerguea i Pule.

Brojna događanja zbit će se i za 1. svibnja, među kojima se naravno ističe tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada u Šijanskoj šumi.

Središnja svečanost obilježavanja Dana oslobođenja – Dana Grada Pule održat će se u subotu 5. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu, a tom će se prigodom tradicionalno dodijeliti gradske nagrade i priznanja. Na Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe 9. svibnja tradicionalno će se položiti vijenci u Titovom parku.

Kompletan program pogledajte OVDJE.

 

Skip to content