Podijeli

Brijunske šišmišarije u ponedjeljak 10. rujna

Javna ustanova Nacionalni park Brijuni devetu godinu za redom obilježava Međunarodnu noć šišmiša s ciljem boljeg upoznavanja i zaštite malih letećih sisavaca. Za PONEDJELJAK, 10. rujna 2018. osmišljen je raznovrstan zabavno-edukativan program ponajviše namjenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta. Uz mnoštvo kreativnih radionica i igraonica, članovi Udruge za zaštitu šišmiša Tragus i ove će godine povesti grupe u noćnu potragu za šišmišima bat-detektorom.

Obilježavanjem se podiže svijest javnosti o potrebi zaštite šišmiša koji su, kao jedini aktivno leteći sisavci iznimno ugroženi: od 45 vrsta zabilježenih u Europi neke su vrste pred izumiranjem. U Hrvatskoj živi 35 vrsta i sve su strogo zaštićene Zakonom o zaštiti prirode i Pravilnikom o proglašavanju divljih svojti zaštićenim i strogo zaštićenim. Istraživanje šišmiša na Brijunima provodi se od 2010. godine, a do sad je zabilježeno 15 vrsta šišmiša.

Cijena ulaznica je 40 kuna za djecu te 60 kuna za odrasle. Djeca do 4 godina starosti u pratnji odrasle osobe ne plaćaju ulaznicu. Rezervacija ulaznica moguća je putem maila: izleti@np-brijuni.hr

Brod iz Fažane za Veliki Brijun polazi u 16.45, 18.00 i 19.00 sati. Povratak za Fažanu predviđen je brodskim linijama u 18.30, 19.30, 20:15 i 21.00 sat.

U slučaju lošeg vremena manifestacija se odgađa.

Skip to content