Podijeli

Camille awards prvi put u Hrvatskoj

Camille Awards, nagrada koju struka dodjeljuje europskim kompozitorima za ostvarenja u području filmske glazbe, ove godine dodjeljuje se u Hrvatskoj. Ceremonija će se odviti u sklopu International Sound & Film Music Festivala (ISFMF) 20. listopada u Puli u hotelu Park Plaza Histria, a dodijelit će se nagrade za najbolju orkestralnu glazbu, najbolju električno-akustičnu glazbu te za najbolju originalnu glazbu za seriju.

Camille Awards, uz suradnju s ISFMF-om, organizira European Composer & Songwriter Alliance koji se sastoji od preko 50 organizacija čiji je cilj promovirati zaštitu autorskih prava, ali i poboljšati socijalne i ekonomske uvjete za stvaranje glazbe u Europi. Savez je nastao pod pokroviteljstvom programa Europske komisije Creative Europe u svrhu poticanje kulture i audiovizualnog sektora.

Osim nove lokacije, nagrade za najbolje europske kompozitore prvi se put odvijaju pod imenom Camille Awards u čast prvome kompozitoru filmske glazbe Camilleu Saint-Saënsu. Dosad su se nagrade dodjeljivale pod nazivom Grand Scores Awards u sklopu Berlinalea, tj. Berlinskog filmskog festivala. Preseljenje iz njemačke prijestolnice na istarski poluotok označit će dodatno pojačanje ISFMF-u, već svjetski priznatom festivalu filmske glazbe koji šestu godinu zaredom u Lijepu Našu dovodi najistaknutija imena iz svijeta filmske glazbe poput Jean-Michael Bernarda i Michaela Minklera, a ove godine održat će se od 19. do 21. listopada u Puli.

Više na: https://camilleawards.eu; /http://www.isfmf.com/

Skip to content