Podijeli

Warm Winter – Topla zima u Puli i Medulin Rivieri na jugu Istre

Medulin Riviera i grad Pula idealna su destinacija za zimski odmor, kulturno povijesno istraživanje ili rekreaciju

Grad Pula i Medulin Riviera idealna su destinacija za jesenski i zimski odmor na jugu Istre koje imaju više od 2.300 sunčanih sati godišnje. Ta se posebnost želi naglasiti kampanjom „Warm Winter“ – „Topla zima“, koja predstavlja destinaciju grada Pule i Medulin Riviere sa svim njezinim smještajnim kapacitetima, ali i prirodnim i kulturnim bogatstvima, kao idealnim i sigurnim mjestima za provođenje zimskog odmora.
Po prvi puta, Medulin Riviera i Pula mogu se pohvaliti da, pored hotela, hostela, apartmana i kuća za odmor, imaju otvorena dva kampa u zimskim mjesecima: kamp Arena Stoja i kamp Arena Grand Kažela, Arena Hospitality Group-e, koji su gostima pripremili niz aktivnosti i zabave.
Tisuću je razloga zašto posjetiti 3.000 godina stari grad Pula i Medulin Rivieru koju čine mjesta Medulin, Premantura, Banjole, Pješčana Uvala, Pomer i Vinkuran, a izdvojiti ćemo samo neke.
Tokom cijele godine priroda i more na ovim su destinacijama prekrasni i mogu se rekreativno istraživati jer je cijelo područje isprepleteno biciklističkim i pješačkim stazama kojima se možete kretati uz more i parkove prirode, ili možete istražiti kulturno bogatstvo Pule i Medulin Riviere. Sport i rekreacija idealni su na ovom području zbog klimatskih uvjeta, ali i sportske infrastrukture: 6 nogometnih terena FIFA veličine u Medulinu, pulski gradski bazen na 5.900 četvornih metara, dva pulska stadiona s atletskim stazama, tenis tereni, trim staze i ostali sportski sadržaji.
Najznačajnija prirodna bogatstva Pule i Medulin Riviere su Park prirode Kamenjak koje je jedno od rijetkih staništa ugroženih i zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta priobalja i Park šuma Šijana koje je mjesto okupljanja još iz doba austro ugarske, kao i Nacionalni park Brijuni koji je osim bogate prirode i jedinstveni muzej na otvorenome.
Kulturno nasljeđe Pule i Medulin Riviere bogato je i seže od davne antike pa sve do modernoga doba. U srcu Medulina možete istražiti arheološki park Vižula, ili najpoznatiji pulski spomenik amfiteatar Arena, sa izložbom „Vinogradarstvo i maslinarstvo Istre u antici“ u svom podzemlju. U Puli svakako treba razgledati Augustov hram i venecijansku Gradsku palaču na antičkom trgu Forum, Slavoluk Sergijevaca, Dvojna vrata ili najstarija Herculova vrata… U centru Pule nalaze se brojne galerije, Muzej suvremene umjetnosti i Povijesni i pomorski muzej Istre smješten u mletačkoj utvrdi Kaštel. Austro ugarska je u Puli ostavila Mornarički kasino, danas poznat kao Dom hrvatskih branitelja na čijem je otvaranju bio i Franjo Josip I., ali i prsten tvrđava koje su branile ovo područje. Danas su mnoge u funkciji kao i 130 godina stara utvrda Verudela u kojoj se nalazi Aquarium Pula, gdje se na jedinstven način spaja bogatstvo flore i faune Jadrana sa stoljetnom vojnom poviješću Pule. Tu je i Malin, što u prijevodu istarskog dijalekta znači mlin, koji je simbol Medulina i čuvar njegovog porta, a izgrađen je još prije 140 godina te je danas obnovljen i ponovno melje žito.
Kada se zasitite prirode i kulture Medulin Riviere i Pule, možete se zabaviti i opustiti u mnogim barovima ili kušati raznoliku gastronomsku ponudu, od tradicionalnih jela poput njoki, pljukanci, fuži, istarskog pršuta, do izvrsnih ribljih specijaliteta, tartufa i moderne kuhinje. Svako je jelo ukusnije uz dodatak svjetski nagrađivanih istarskih maslinovih ulja te zaliveno istarskim vinima malvazijom i teranom.

Pozivamo sve koji žele uživati u jeseni i zimi u južnoj Istri, pod blagom klimom i u sigurnom okruženju, da dođu u Medulin Rivieru i grad Pulu i istraže kulturno povijesno bogatstvo, rekreiraju se ili jednostavno uživaju u zvuku valova s pogledom na magični horizont.

 

<https://www.arenacampsites.com/hr>

 

Skip to content