Podijeli

Europski tjedan mladih od 25. travnja do 4. svibnja

Klub mladih volontera/ki iz Pule, kojeg vode Volonterski centar Istra i Udruga ZUM, poziva sve zainteresirane mlade i druge građane/ke da se pridruže u aktivnostima povodom obilježavanja Europskog tjedna mladih.

Mladi aktivni u Klubu mladih volontera/ki osmislili su razne aktivnosti koje imaju za cilj promoviranje demokracije, kroz aktivno građanstvo, sudjelovanje mladih u zajednici, volontiranje i promoviranje prilika za mobilnost mladih.

U tjednu od 25.4. do 4.5. u lokalnoj zajednici organiziraju se razni događaji:

25.4.2019. (četvrtak)
Poljska večer – student iz Poljske prezentira poljsku kulturu i tipična jela, od 19 sati u prostoru udruga Volonterski centar Istra i ZUM*

29.4.2019. (ponedjeljak)
Ulična rasprava s građanima/kama na temu “Što biste promijenili u Europi?” od 10 sati u Flanatičkoj ulici u Puli (kod bivše “Televizije”)

30.4.2019. (utorak)
“How to travel for free?” – predstavljanje iskustva mobilnosti mladih i rasprava od 19 sati, u prostoru udruga Volonterski centar Istra i ZUM*

3.5.2019. (petak)
Filmska dokumentarna večer od 20 sati, u prostoru udruga Volonterski centar Istra i ZUM*

4.5.2019. (subota)
#Plogging – volonterska akcija čišćenja plaže Marlera u Ližnjanu, od 9 sati

* Događaji označeni sa zvjezdicom održavaju se u prostoru udruga Volonterski centar Istra i ZUM, na adresu Flavijevska 8, u Puli.

Više informacija za javnost dostupno je na službenoj web stranici Volonterskog centra Istra ili Facebook događaju obilježavanja Europskog tjedna mladih.

Klub mladih volontera provodi se kao aktivnost projekta “Volontiranje – snaga mladih” koji je sufinanciran od strane Grada Pula kroz Javni poziv za financiranje programa, projekata, manifestacija i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule-Pola u 2019.

O Europskom tjednu mladih

Obilježavanje devetog izdanja Europskoga tjedna mladih održava se diljem Europe u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine. Tijekom Tjedna mladih održavat će se brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Europske unije Erasmus+, za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s informacijskom mrežom za mlade Eurodesk.

Tema ovogodišnjeg Tjedna mladih je “Demokracija i ja”. Fokus Tjedna mladih je sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima, uoči predstojećih izbora za Europski parlament (23. do 26.5.2019.), te aktivno građanstvo i sudjelovanje mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih.

Europski tjedan mladih je i platforma za isticanje aktivnosti i prilika za mlade koje nudi europski programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Ovo događanje također predstavlja priliku za predstavljanje primjera uspješnih priča iz programa Erasmus+.

Mladi koji žele sudjelovati u lokalnim ili regionalnim događajima koji se održavaju tijekom Tjedna mladih mogu posjetiti mrežne stranice http://www.youthweek.eu na kojima se nalazi pregled organiziranih aktivnosti diljem Europe.

Za više informacija o događajima koji se organiziraju u Puli kontaktirajte Volonterski centar Istra (vci@vci.hr ili Tihana Fontana, stručna suradnica na projektima, mob: 097 6766 252 ili mail tihana@vci.hr ) ili udruzi ZUM (zum@udrugazum.org)

Skip to content