Grad Pula među 100 najodrživijih destinacija svijeta

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27. rujna 2016. u Ljubljani je otvorena dvodnevna konferencija Global Green Destination Day na kojoj su s ciljem promicanja svjetlije i održive budućnosti u turizmu, dodijeljena priznanja 100 najzelenijim destinacijama svijeta, a među njima svoje mjesto našla je i Pula!

Dodjela priznanja nastavak je inicijative National Geographic Travellera koja svake godine dodjeljuje priznanja izvrsnosti destinacijama koje su uspješno uvele održive mjere u turizmu, a priznanje je preuzela direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj. Ovim je priznanjem Pula dobila prestižnu nagradu Quality Destinations certifikate.

Konferencija je u Ljubljani ove godine okupila preko 200 vodećih stručnjaka na području zelenog turizma, predstavnika destinacija, udruga, hotelijera i turističkih operatera iz 45 zemalja koji teže ka održivom razvoju u turizmu. Osim Pule, na popisu 100 najboljih destinacija našlo se i pet ostalih hrvatskih destinacija i to otok Lošinj, Gorski kotar, otok Krk, te gradovi Drniš i Delnice, čiji su predstavnici prezentirali svoje destinacije pred ostalim sudionicima konferencije.

Predstavnike nagrađenih hrvatskih destinacija primila je i Veleposlanica RH u Sloveniji Vesna Terzić koja je tom prilikom istaknula značaj razvoja održivog turizma te iznimnu važnost poticanja javnog i privatnog sektora da sudjeluju u uvođenju održivih praksi u turizmu.

Skip to content