Podijeli

ICARUS – Bike&Train

Otkrijte Istru biciklom i vlakom kroz projekt ICARUS

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. i HŽ putnički prijevoz kao partneri na projektu ICARUS sufinanciranom iz programa prekogranične suradnje Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020., potpisali su sporazum o suradnji u sklopu kojeg se omogućuje kombinacija više oblika prijevoza, a fokus je na vlak i bicikle.

Cilj projekta je promicanje ICT tehnologija, korištenje više oblika prijevoza te poticanje putnika na korištenje alternativnih i ekološki prihvatljivih prijevoza što se potvrđuje promocijom željezničkog prometa u Istri, ali i biciklističkog koji povezuje obalu i unutrašnjost poput nove biciklističke staze od Rovinja i Kanfanara koja, osim što se njome preusmjerava biciklistički prijevoz uz prometnicu na nekadašnju trasu željezničke pruge, ista omogućava i razvoj gospodarskih aktivnosti na tom području te promociju lokalnih proizvođača.

Kako su Istarska razvoja agencija i HŽ putnički prijevoz potpisali sporazum o suradnji u vezi implementacije pilot projekta, uredio se vlak koji prometuje od Pule do Buzeta, a njegova posebnost je što omogućuje prijevoz bicikli. Istra bike&train se pokazao kao prilika za razvoj novog proizvoda (organizacija vođenih tura, promocija biciklističkih staza uz korištenje željezničkog prijevoza, potencijal za uključivanje Inspirita, promocija ruta Euro Velo 8 i 9, promocija nove trase Rovinj – Kanfanar, …).

Ovaj projekt je generator novih projekata koji se nadograđuju na priču promocije Istre i prekograničnog područja što potvrđuje i provedba projekta MIMOSA, a u sklopu kojeg Istarska razvojna agencija priprema razvoj platforme “Via Istra” te Smart card, aplikacije koja će omogućiti objedinjavanje dostupnih oblika prijevoza, usluga i drugih sadržaja na jednom mjestu.

Informacije o voznom redu nalaze se na ovoj poveznici:

http://www.hzpp.hr/Media/Default/Documents/pp/Prijevoz%20bicikala/Pula-%20Buzet.pdf

Klikom na relaciju u tom periodu (https://prodaja.hzpp.hr/hr/Ticket/Journey?StartId=77417&DestId=77425&DepartureDate=2021-11-06&DirectTrains=True&Class=2&ReturnTrip=False&Passenger1Count=1&Passenger2Count=0&Benefit1Id=11) vidljiva je ikonica bicikle te stajališta.

 

9. November 2021.

Skip to content