Podijeli

Istri pripala posebna nagrada Lonely Planeta: Reader’s Choice Award for Community

Reader’s Choice Award for Community, novo priznanje pristiglo od strane čitatelja 

Lonely Planet, globalno popularan vodič za putovanja, naš je poluotok prvi puta otkrio svojim čitateljima još 2011. godine u izdanju Best in Travel (Najbolja putovanja), u kategoriji “Deset najzanimljivijih regija na svijetu”. Istri je tada pripalo fantastično drugo mjesto, uz primjerice daleko poznatije škotsko Šetlandsko otočje, američku Zapadnu obalu i australski Veliki koraljni greben. U nizu atraktivnih naslova koji su slijedili tijekom godina, Istra je 2019. ovjenčana i titulom “Deset najboljih europskih destinacija”, dok nas je u 2021. godini dočekalo novo veliko iznenađenje: nagrada Best in Travel prema glasovima čitatelja!

Prestižne nagrade koje Lonely Planet dodjeljuje destinacijama širom svijeta već niz godina rezultat su uredničkog odabira kreiranog na osnovu prijedloga brojnih eminentnih autora ovog vodiča.

Izbor čitatelja – Reader’s Choice Award – zasnovan je isključivo na glasovima korisnika na mrežnim stranicama Lonely Planeta. Uz to, nagrade prema izboru urednika za 2021. godinu dodijeljene su u čak 30 kategorija, dok su prema izboru publike proglašene samo tri kategorije: Toronto je  ponio titulu kao destinacija različitosti, japanska Wakayama održivosti te

 Istra kao destinacija zajednice – Reader’s Choice Award for Community.

Naime, koncem prošle godine, urednici su uputili poziv svojoj publici, zajednici Lonely Planeta, da nominiraju odredišta za koja smatraju da uspješno usmjeravaju turizam kao pokretačku snagu na polju održivosti, zajednice i raznolikosti. U godini koju je obilježila pandemija, koja je radikalno utjecala na domenu putovanja, a turizam doživio najveći pad, i nagrade Lonely Planeta doživjele su značajnu preobrazbu. I dok Best in Travel uobičajeno slavi zemlje, regije i gradove, u ovogodišnjem izdanju zasjale su neke nove nagrade. “Ljudi koji ovdje žive iskreni su i gostoljubivi”, “Istra nudi autentična i nezaboravna iskustva … od kojih svaka vraća lokalnim zajednicama”, navodili su čitatelji u svojim preporukama, ukazujući na brojne doživljaje posebno na polju aktivnog turizma i gourmet ponude.

Poveznica na objavu Lonely Planeta:

https://www.lonelyplanet.com/articles/best-in-travel-2021-readers-choice-awards

Skip to content