Podijeli

Maškare preuzele ključeve grada Pule

Pulom su danas zavladale maškare, a ključeve Grada Pule ispred Gradske palače su predali zamjenici gradonačelnika Pule, Ivona Močenić i Bruno Cergnul čime je započeto peto godišnje doba u našem gradu. Maškarama su zaželjeli da uspješno nastave voditi upravljanje Pulom i da Grad vrate još boljim, te da se zabave i unesu veselje u grad.

Ključ Grada preuzeo je Meštar Damir Pletikos Koroman koji je najavio da iako nova vlast ne vlada ni godinu dana opet je smjena jer sada vladaju maškare. Nakon što prodaju svu gradsku kampanju maškare će s tim novcima jesti i piti i truditi se da nam vrate dobro raspoloženje i veselje u nadu za bolje sutra.

Ovogodišnja maska Zdravka Jurana „kapa“ maškarane grupe Veli Vrh – Valmade predstavlja njih 400.000 koji su otišli iz Hrvatske, a izrađena je od blata koje guši do vrata, dok politička zmija steže oko vrata, a na glavi je kaciga s kostima koja pokazuje da nam je epidemija utjerala strah u kosti.

Vladavina maškara potrajat će sve do 1.3. 2022. kada će krivnju za sve nedaće i probleme preuzeti Pust spaljivanjem na Velom Vrhu, a koji je trenutno u karanteni.

Organizatori su Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine te Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade, Turistička zajednica grada Pule i Grad Pula.

Skip to content