Maškare zavladale Pulom

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek predao je ključeve Grada rasplesanim maškarama koje će cijelom Pulom vladati do 5. ožujka ove godine.

Pulski karneval održat će se u subotu, 23. veljače, sa startom u podne, kada će se karnevalska povorka kretati od Karoline preko Arene do Portarate, gdje će se održati predstavljanje maškaranih grupa, pa potom preko Foruma i Kandlerove ponovo do Karoline. Tu će se od 15 do 17 sati odvijati Veliki maskenbal, a maškare i njihove goste zabavljati će Mauro Staraj & La Banda, gdje se  očekuje dvadesetak karnevalskih grupa iz Istre, Kvarnera i Slovenije s ukupno više od 700 sudionika. Paljenje Pusta ujedno je i označavanje kraja vladavine maškara i godine iza nas, a  održat će se  5.ožujka., na Velom Vrhu kod semafora s početkom u 19 sati.

U Gradskoj palači vesele maškare srdačno je dočekao i pozdravio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji nije krio zadovoljstvo ovom divnom manifestacijom koja krasi grad, te poželio im puno lijepih stvari i dobre zabave u nadolazećem razdoblju, razdoblju maškara, najveselijem dobu godine.
Nakon preuzimanja ključeva druženje se nastavilo u Turističkoj zajednici grada Pule gdje se održala izložba dosadašnjih karnevalskih kostima.
Maškare, kao suvereni vladari grada, kasnije su  na Velom Vrhu kraj semafora podigle Pusta.

Organizatori karnevala u Puli su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade.

Skip to content