Podijeli

Niz zanimljivih programa za Noć muzeja u petak 26. siječnja

Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, u petak, 26. siječnja od 18 sati do jedan sat iza ponoći po trinaesti put organizira manifestaciju Noć muzeja.

Ovogodišnja tema je “Muzeji i sport – brže, više, jače – citius, altius, fortius…”.

HDLU Istre se predstavlja revijalnom izložbom članova HDLU-a Istre 2017. u galeriji Luka.

U Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli od 18 sati otvara se izložba “Boks u Puli”, a potom će se moći razgledati izložbe “Buzet na starim razglednicama” te “Sloboda narodu! antifašizam u Istri – uz druženje uz kuhano vino i čaj.

Uz već tradicionalni koncert u spomen-sobi Antonia Smareglie, Sveučilišna knjižnica u Puli priključuje se Noći muzeja i razgledima izložbenih postava o kojima skrbi. U Mornaričkoj knjižnici (knjižnici austrougarske mornarice) u Domu hrvatskih branitelja posjetitelji će moći razgledati knjižnicu i izložbu posvećenu Carskoj i kraljevskoj mornarici u Puli, kao i spomen-sobu Mije Mirkovića.

Muzej suvremene umjetnosti Istre od 18 do jedan sat iza ponoći organizira izložbu “Tijelom i umom/O performansu u Istri – poglavlje prvo”. Zastupljeni autori su Petar Brajnović, Tomislav Brajnović, Slavica Marin/featuring: David Mastikosa, Lara Ritoša Roberts (London – Pula)/Gordana Trajković i Tina Širec Džodan, Ivona Verbanac te plesači RKUD-a Rudar – Raša i Šikuti Machine. Na programu su brojni performansi, te potom i koncerti Nadie Ferfoglia te Cherrybombza, dakako uz izložbu “Artsta(I)rs” – prilog stalnom postavu te igraonice za djecu.

Arheološki muzej Istre imat će otvorene sve svoje objekte osim dakako matične zgrade koja se obnavlja. Uz mogućnost posjeta izložbi “Gajba i tić” u Svetim Srcima, “Archaeolim” u Galeriji C8, razgleda Augustovog hrama te koncerta u Areni, u Galeriji C4 u Carrarinoj ulici bit će otvorena vitrina mjeseca “Vjernost, blagost, poniznost… Simbolika životinja na keramičkom posuđu”. Stručna vođenja po amfiteatru bit će u 18, 19 i 20 sati.

U prostorima nekada kultne slastičarnice Kod Mađara biti otvoren novi MEMO MUSEUM i to izložbom o Anni Frank.

Više na: http://nocmuzeja.hr/

Skip to content