Podijeli

Noć muzeja – 1. veljače

Noć muzeja koja će biti održana 1. veljače na temu Muzeji – inovacije i digitalna budućnost i u Pulu donosi niz zanimljivih programa.
Arheološki muzej Istre u Puli u Muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca u 18, 19 i 20 sati organizira stručno vodstvo kroz izložbe “Prapovijest u rukama” i “San u kamenu”. U Galeriji C8 uz izložbu “Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu”, bit će organiziran besplatan pregled vida, kontrola šećera u krvi i tlaka te provjera težine.

U Areni će bit organizirano stručno vodstvo uz gladijatore i ulične čarobnjake, a održat će se i rock koncert Vece, Muhe & Companija. U Galeriji C4, odnosno njezinom izlogu moći će se pogledati izložba “Tri bisera devetnaestog stoljeća iz fundusa knjižnice Arheološkog muzeja Istre”.

Povijesni i pomorski muzej Istre u 18 sati otvora izložbu “Čuvari istarskih fresaka”, kao i pokretanje on-line baze kulturne baštine. Tu su i stalni postavi “Boks u Puli”, “Buzet na starim razglednicama” i “Fronte se počinju buditi”, a od 20 sati posjetitelje će zabavljati grupa Urar i The Low kicks.

U Muzeju suvremene umjetnosti Istre održat će se program Artsta(i)rs, prilog stalnom postavu, tradicionalno će bit organizirane i igraonice za najmlađe, uz koncert dua Tatiana & Toni.

Program u sklopu Noći muzeja pod nazivom ”Noć muzeja u Gimnaziji Pula” održat će od 19 do 22 sata u prizemlju škole, kroz live streaming i žive radionice, spajanje nespojivog, korelaciju mnogih predmeta, glazbu, izložbe i multimediju, a sve to uz topli čaj.

Muzička akademija i Sveučilišna knjižnica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u povodu Noći muzeja organiziraju koncerte studenata pjevanja, harmonike i klavira i to u 18, 19 i 20 sati. Koncerti će biti održani u Spomen-sobi Antonia Smareglie (Augustov prolaz 3; pored Foruma). Nakon koncerata, posjetitelji će uz stručno vodstvo moći razgledati Spomen-sobu i slušati snimke glazbe Antonia Smareglie. Ulaz je besplatan, a predbilježbe se primaju telefonski ( 052/388- 831) ili putem elektroničke pošte (adresa: skpu@unipu.hr).

Skip to content