Podijeli

OB Pula uručeni međunarodni certifikati AACI standarda

Općoj bolnici Pula su, kao drugoj ustanovi u javnozdravstvenom sustavu Republike Hrvatske, prošlog tjedna službeno uručeni medunarodni certifikati AACI standarda „International accreditation Quality & patient safety” i „Certified quality management system ISO 9001.”

Proces certificiranja provelo je američko medunarodno akreditacijsko povjerenstvo AACI (American Accreditation Commission International), jedna od najiskusnijih svjetskih organizacija u izdavanju kliničkih akreditacija i certifikata izvrsnosti.

Naime, samom dobivanju certifikata prethodili su preaudit, inicijalni i finalni audit od strane međunarodnih ocjenitelja, a OB Pula je jedna od rijetkih koja je traženu razinu standarda i sve kriterije za dobivanje certifikata uspjela zadovoljiti već u prvom krugu monitoringa. Navedeno upućuje na izvornost u radu djelatnika, kao i njihovog odnosa prema pacijentima, što je ujedno i dokaz visokog standarda u pružanju zdravstvene usluge na području Istarske županije.

Akreditacija je jamstvo za sigurnost pacijenata, povjerenje u zdravstveni sustav te kvalitetnu zdravstvenu uslugu u skladu s najvišim međunarodnim standardima kvalitete, ali i preduvjet pružanja vrhunske domaće zdravstvene zaštite stranim pacijentima te ostvarivanja velikog potencijala Hrvatske u sektoru zdravstvenog turizma. Pacijenti su sigurniji u akreditiranim ustanovama jer one prate, mjere, analiziraju i poboljšavaju svoje procese i stavljaju pacijente u središte svojih aktivnosti.

Istra je poželjna i sigurna destinacija, u kojoj će njeni gosti, u slučaju potrebe, moći dobiti najbolju moguću razinu zdravstvene zaštite.

3. November 2021.

Skip to content