Podijeli

Obilježavanje 100. obljetnice rođenja Alide Valli

Javna Ustanova Pula Film Festival u suradnji sa Zajednicom Talijana Pula, u povodu 100. obljetnice rođenja Alide Valli, organizira dvodnevni program koji uključuje izložbu, projekcije filmova i monodramu.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Pule i Arheološkim muzejom Istre, u ponedjeljak, 31. svibnja u 16:30 sati, na pročelju Kina Valli postavit će se informativna ploča s QR kodom putem koje se pametnim telefonom skeniranjem mogu preuzeti informacije o karijeri Alide Valli. Potom će se otvoriti retrospektivna izložba s portretima i kadrovima iz najpoznatijih filmova Alide Valli čija filmografija, kroz sedam desetljeća intenzivne karijere, broji više od sto naslova. Istog će se dana u 17, 19 i 21 sat, prikazati PREMIJERA dokumentarnog filma „Alida“ (r. M. Verdesca) temeljen na njezinim nikad objavljenim pismima i svjedočanstvima iz osobnih  dnevnika, upotpunjen javnim i privatnim arhivskim materijalima, u kojima brojni renomirani umjetnici iz filmskog svijeta kao što su Dario Argento, Roberto Benigni, Bernardo Bertolucci, Charlotte Rampling i Vanessa Redgrave, otkrivaju poslovnu i privatnu osobnost višestruko nagrađivane talijanske glumice.

U Zajednici Talijana, 1. lipnja s početkom u 19 sati, PREMIJERNO će se izvesti monodrama pod nazivom „Grazie Alida!“ Monodramu potpisuju pulski autori; izvedbu glumica Petra Bernarda Blašković a režiju Luka Juričić, koji su dramski prikaz osmislili isključivo za ovu obljetnicu.

Ulaz na sve programe je slobodan a ulaznice za projekcije se mogu preuzeti već danas na blagajni Kina Valli.

Skip to content