Podjeli

Prosinac u Puli – Dicembre in città – blagdanski program za velike i male

Posljednji mjesec u godini, mjesec je manifestacije Prosinac u Puli – Dicembre in città, koji Puljanima i njihovim gostima donosi niz zanimljivih programa na različitim gradskim lokacijama. Programi su namijenjeni svima – i velikima i malima, i svatko može pronaći ponešto za sebe i uživati u prazničnom ugođaju. Prosinac u Puli – Dicembre in città i ove će godine građanima Pule i sve brojnijim posjetiteljima ponuditi obilje kulturnih i zabavnih manifestacija, programa, predstava i koncerata.

Ovog prosinca u Puli će biti ponuđen bogat glazbeni program na Portarati u programu Rocktarata, a nastupit će The Night Express, Vatra, Fit, Letu Štuke, Songkillers, Psihomodo pop, Dj Rock Caffe, Top of the Pops, Blagdan Band, Funbox, Urban & 4, Dj Giuly, Pips, Chips & Videoclips, Radioaktiv, Krug – Ekv Tribute Band, Febra. One koji 2020. godinu odluče dočekati na Portarati zabavljat će Šajeta.

I na jednom od najstarijih trgova u gradu – Forumu, tradicionalno će biti organiziran doček Nove godine. Nova godina na Forumu  čekat će se uz svirku Zabranjenog pušenja, a prije njih na bini će zasvirati Le Monde.

Zanimljive alternativne programe organizira i Seasplash Platforma, – Fakofbolan, Atheist Rap, Vasil Hadžimanov Band s gostima i novogodišnji party održat će se u Klubu Kotač, a prepoznatljiv C.U.B.E. vol. 7 u Klubu Uljanik.

Nova godina čekat će se i na Giradinima, uz nastup grupe Nola. No, na Giradine 2020. stići će u podne. Možda će je neki čekati i na klizalištu, koje će svoje mjesto također naći baš na Giradinima. Tu u srcu grada bit će smještena i Čarobna šuma, baš čarobno mjesto za one najmlađe.

Svirat će se i kuhati na gradskoj tržnici u prosincu – na Badnjak će se pripremati Božićna padela, a zadnjeg dana prosinca dok se bude pripremala Pulska padela svirat će se i plesat uz Vesnu Nežić Ružić. I drugim danima u prosincu, oni koji budu šetali ili kupovali na tržnici moći će osluhnuti zanimljive glazbene numere.

Advent u Katedrali, ove godine donosi koncert Bruna Krajcara i Vanne, a tradicionalni humanitarni Božićni koncert u Istarskom narodnom kazalištu ugošćuje Marka Tolju i Miju Dimšić.

Prosinac u Puli, zaista može biti jedinstven. I zato prošećite gradom, svratite do Giradina, kupite ponešto na tržnici uz jedinstveni glazbeni ugođaj. Kušajte neki tradicionalni specijalitet, zavirite u košaru Djeda Mraza… Ili jednostavno ponesite puno dobre volje i družite se u prosincu u gradu sa vama dragim ljudima.

Više na: Prosinac u Puli