Podjeli

Prosinac u Puli: Giardini zatvoreni za promet od 13. studenog do 15. siječnja

Tijekom održavanja manifestacije Prosinac u Puli – Dicembre in città uvodi se posebna regulacija prometa u središtu grada, i to od 13. studenog do 15. siječnja.

Ulica Giardini zatvara se za sav promet za vrijeme održavanja manifestacije “Prosinac u Puli 2019.” Carrarina ulica (trenutno jednosmjerna) pretvara se u dvosmjernu slijepu ulicu, ukidaju se parkirališna mjesta s lijeve strane u smjeru Giardina i formiraju se dva privremena prometna traka. Na kraju ulice (nakon pješačkog prijelaza u razini TAXI stanice) formira se polukružna zapreka od betonskih New Jersey zapreka te se vozačima omogućava polukruž­no okretanje u tri radnje.

Na proširenju prometnice ispred zgrade FINE ukidaju se sva parkirališna i TAXI mjesta te se formira klizalište.

Laginjina ulica zatvara se za sav promet na križanju sa Smareglinom i Anticovom ulicom, te se sav pro­met preusmjerava u Anticovu ulicu i dalje zaobilazak ulicom Riva. Zagrebačka ulica zatvara se za sav promet na križanju s Dobrichevom ulicom te se sav pro­met preusmjerava u Dobrichevu i Zadarsku ulicu.

Zadarska ulica od križa­nja s Istarskom ulicom do križanja s Dobrichevom ulicom postaje jednosmjerna ulica u smjeru Istarske ulice (trenutno je jednosmjerna ulica u smjeru Dobriche­ve ulice). Na križanju Zadarske i Istrarske ulice formira se polukružna zapreka od betonskih zapreka, te se vozačima osim znakovima regulacije prometa i fizički onemogućava ulazak u ulicu Giardini.

Autobusno stajalište u Istarskoj ulici se ukida, te se na njegovom mjestu formi­raju privremena TAXI stajališta koja su ukinuta u Carrarinoj ulici. Privremeno autobusno stajalište formira se ispred Amfiteatra.

Na Ulici Giardini od križanja sa Zagrebačkom ulicom u smjeru Trga Por­tarata formira se svjetlosna atrakcija – tunel koji premošćuje prometnicu. Ulazi za interventna vozila predviđeni su iz smjera Laginjine i Za­grebačke ulice. Također iz smjera Laginjine ulice ulaz se dopušta stanarima Laginjine ulice br. 3 koji imaju postojeći kolni ulaz u zgradu.