Prosinac u Puli: Klizalište na Giardinima i besplatan parking

Na Giardinima u samom centru grada bit će ove godine postavljeno klizalište. Svoje mjesto naći će na kraju prostora gdje će se nalaziti popularna Čarobna šuma, u neposrednoj blizini zgrade FINA-e. Otvorenje klizališta bit će 29. studenog, a na pisti veličine 30×20 metara moći će se klizati sve do 6. siječnja.

Tradicionalno će prvi i zadnji dan klizanje biti besplatno za sve, dok će cijene biti 15 kuna za najam klizaljki i jednu vožnju do 14 sati, odnosno 20 kuna u popodnevnim satima.

 

Blagdanskim programima na Giardinima bit će prilagođen i promet, pa se tako za sav promet zatvara Ulica Giardini, Laginjina na križanju sa Smareglinom i Anticovom, te Zagrebačka na križanju s Dobrichevom, dok Zadarska ulica, od križanja s Istarskom do križanja s Dobrichevom, postaje jednosmjerna u smjeru Istarske. Carrarina se pretvara u dvosmjernu slijepu ulicu, a taxi stanica će se izmjestiti na mjestu autobusnog stajališta u Istarskoj ulici. Autobusne linije koje su inače prometovale tim dionicama biti preusmjerene na najbliže okolne stanice, koristeći uglavnom stajališta kod Gradske knjižnice, Arene i Tržnice. I Još jedna zanimljiva informacija, tijekom održavanja manifestacije Prosinac u Puli -Dicembre in città, parking će biti besplatan.

Više na: Prosinac u Puli