Podijeli

Pula Marathon u rujnu

Peto  izdanje popularne utrke Pulske Xice ove će se godine u rujnu održati pod novim nazivom – Pula Marathon. Novina je, ove sve popularnije utrke da će se trkači, osim u utrkama od 5 i 10 kilometara, nadmetati u novim disciplinama, i to u maratonu (42 kilometra) i u polumaratonu (21 kilometar).

U petak 20. rujna u 15 sati predviđeno je podizanje startnih brojeva na Giardinima, a start utrke na 5 i 10 kilometara je u subotu 21. rujna u Areni u 20.30 sati. U 21 sat počinje party na kojem će biti proglašeni dobitnici.

U nedjelju 22. rujna u devet sati započet će maraton, polumaraton, štafeta 3×7 kilometara i dječja utrka. Start je ispred pulske Arene, trče se dva kruga i to po rivi prema Muzilu, autokampu Stoja i obilaznicom natrag prema Areni gdje je cilj.

Pula Marathon održat će se istog vikenda kad i Visualia festival – festival svjetla, pa će zasigurno i trkači uživati u jedinstvenim svjetlosnim vizurama Pule.

Organizatori Pula Marathona su ISTRun, Udruga kineziologa Pula i Run&trek, pokrovitelji Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule, Arena Hospitality Group i Uniline.

Detaljne informacije dostupne su na: www.pulamarathon.com.

11. July 2019.

Skip to content