Podijeli

Visualia festival od 19. do 21. rujna 2019.

Visualia festival — festival svjetla, bit će održan od 19.do 21. rujna, sedmo je to izdanje ovog festivala svjetla koji plijeni pozornost brojne domaće i strane publike.

Visualia festival prvi je festival svjetla u Hrvatskoj, a upravo je sedam godina njegova postojanja dokaz njegove vrijednosti, jer Visualija predstavlja čaroliju i ljepote novih tehnologija i audiovizualnih umjetnosti i na poseban je način brendirala Pulu. Visualia festival od ove je godine partner s s ILA-om (International Light Association), međunarodnom organizacijom koja u svojim redovima okuplja znanstvenike iz svih dijelova svijeta te se bavi proučavanjem i istraživanjem svjetla sa znanstvenog aspekta. Okuplja mnoge audiovizualne umjetnike s kojima se trenutno radi na programskoj poveznici kroz umjetničko izlaganje na nadolazećem festivalskom izdanju. Tristotinjak članova ILA svoju će konferenciju u 2019. godini održati u Puli za vrijeme trajanje festivala te na taj način uveličati sedmo izdanje Visualia Festivala.

Brojne svjetleće instalacije i ove će godine biti postavljene diljem grada.

Zadnju večer festivala bit će održana noćna utrka “Xica” i to kroz grad okupan svjetlošću.

Pulski Visualia festival održan je prvi puta 2013. godine — 3D Mappingom i svake je godine sve više rastao. Već su naredne godine festival obilježili Svjetleći divovi, dizalice brodogradilišta “Uljanik” koji su danas dio nove vizure grada. 2015. godine srušen je Guinnessov rekord u Areni u kategoriji fotografije najvećeg broja ljudi u formaciji svjetlosnog znaka “Light Postcard”. Lani je Visualia festival ušao u kalendar svjetskih festivala svjetlosti.

Festival svjetlosti tijekom tri dana koliko traje okupi penaestak tisuća posjetitelja koji uživaju u nezboravnim doživljajima, emocijama i novim iskustvima.

Ovogodišnji vizualni identitet, tradicionalno je osmislio i kreirao Jean Sambolec, 3D umjetnik s dugogodišnjim iskustvom u 3D vizualizaciji, dizajnu i animaciji.

 

Više na: https://www.facebook.com/VisualiaFestival/

Skip to content