Podijeli

Pula među najboljim city break destinacijama u Hrvatskoj

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma dodijeljene su godišnje turističke nagrade. Među tri nominirana finalista u kategoriji Destinacija godine – jedna od najuspješnijih city break destinacija bila je i Pula.

Pula je u finalu bila s gradom Zagrebom i prvo odabranim Splitom.

„Neizmjerno mi je zadovoljstvo što se Pula našla u samom finalu, među tri odabrane najuspješnije City break destinacije godine. Činjenica da se Pula nalazi u samom vrhu nominiranih gradova, govori u prilog tome da je Pula već danas prepoznata kao važna destinacija na turističkoj karti Europe. To smo uspjeli postići zajedničkim radom i sinergijom svih koji žive i rade u našem gradu, i stoga svim našim sugrađanima želim od srca zahvaliti.

Prvi put u svojoj modernoj povijesti Pula je ove godine zabilježila brojku od dva milijuna noćenja, a pored toga, Pula se nalazi u elitnom društvu 100 najodrživijih destinacija svijeta . O ljepotama našeg grada redovito svjedoče brojni članci u najprestižnijim svjetskim časopisima. Uz bogatu povijest i očuvane antičke spomenike koji privlače sve veći broj posjetitelja, Pula svojim brojnim gostima nudi idealan predah od užurbane dnevne rutine. Sjajnim turističkim rezultatima doprinose i manifestacije koje se održavaju u gradu, a kojih je svake godine preko tisuću po čemu je Pula danas vodeća destinacija na Jadranu“, rekao je o ovom prestižnom priznanju pulski gradonačelnik Boris Miletić.

 

Skip to content