Podijeli

Pula ostvarila dva milijuna noćenja – prvi puta u povijesti

Pula je u utorak, 3. listopada ostvarila dva milijuna noćenja, izvijestila je danas na konferenciji za novinare direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj.

Kako je istaknula, dolasci sa svih tržišta su porasli – Nijemci 27%, Talijani 11%, Britanci 15%, a veliki porast bilježe i Poljaci 45%.

Osim pozitivnih statistika u dolascima, porast bilježe i smještajni kapaciteti, hoteli 1%, kampovi 9%, hosteli 2%, objekti u domaćinstvu 31%, ostali ugostiteljski objekti za smještaj (sobe, apartmani i kuće za odmor u poduzećima i obrtima, učenički i studentski domovi) porasli su čak 110%, plovni objekti 34%, kuće i stan za odmor 19%…

Iznimnim rezultatima je doprinijelo više faktora, od dobre promocije, velikog broja manifestacija u Puli, pa do svjetske krize.

Pula je i ove godine grad s najvećim brojem manifestacija u sezoni, u kulturi i zabavi Pula ruši sve rekorde. Velik broj gostiju u Pulu dolazi isključivo zbog određenih manifestacija koje osim što povećavaju broj noćenja, ujedno i produžuju sezonu.

Skip to content