Podijeli

Razgledajte Pulu u pratnji truističkih vodiča

Društvo turističkih vodiča Pule prije nekoliko je godina započelo s mini projektom “Pričaj mi o Puli” – radi se o besplatnom obilasku grada u pratnji turističkih vodiča. Planirano je druženje mališana i generacije treće dobi, kao i njihovih prijatelja, susjeda, rođaka…

Cilj ovog projekta je naznačiti važnost međugeneracijskog druženja, boravka na otvorenom i važnost priča. Sudionici u grupi, tijekom obilaska, budu li htjeli, mogu u kratkim crtama podijeliti svoja sjećanja na Pulu.
Obilazak Pule s turističkim vodičima bit će organiziran 27. prosinca, te 3., 5. i 10. siječnja 2019. godine. Razgledi započinju u 10 sati ispred Arene i trajat će do dva sata, tijekom kojih će se razgledati Arena, Povijesni i pomorski muzej Istre te Memo muzej.

U slučaju lošeg vremena, razgled se odgađa za slijedeći datum u rasporedu.

“Pričaj mi o Puli” je i ove godine organiziran uz potporu Turističke zajednice grada Pule, a u projektu sudjeluje i Arheološki muzej (besplatan ulaz u Arenu),  Povijesni muzej  i pomorski muzej Istre (besplatan ulaz u muzej), te Memo Muzej (besplatan ulaz u muzej).
Svi zaniteresirani moći će u pratnji vodiča besplatno obići Pulu i 13. siječnja i to u sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“. Naime, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske će povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske,  dana 13. siječnja 2019. godine (nedjelja) s početkom u 12 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

Konkretno, radi se o organizaciji besplatnih vođenja od strane lokalnih turističkih vodiča u svakom gradu, a sva vođenja uz turističke vodiče počet će u isto vrijeme. Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svim posjetiteljima i turistima.

Više informacija o ovom projektu na : https://www.guidescroatia.hr/

Skip to content