Šesti Pulski karneval 2020. 8. veljače

Pulski karneval 2020., šesti po redu, održat će se u subotu 8. veljače, a kao i svih godina do sad, bit će podijeljen u tri faze. Tako će sepredavanje ključeva maškarama održati u Komunalnoj palači u četvrtak, 17. siječnja, u 16.30 sati, nakon čega će se u 17.30 sati podignuti pust na Velom Vrhu. Tradicionalno paljenje pusta održat će se u utorak, 25. veljače u 19 sati.

Polazak maškarane povorke kroz grad 8. veljače krenut će s Karoline u 11 sati, a karnevalsku povorku predvodit će Pulske mažoretkinje i Puhački orkestar grada Pule. Povorka će proći kroz cijelo središte grada, a predstavljane maškaranih grupa bit će, kao i prošlih godina, ispred Arene i na Portarati.  Za vrijeme održavanja karnevalske povorke, od 11 do 13 sati, bit će na snazi posebna regulacija prometa u centru grada na potezu Karolina-Riva-Arena-Portarata.

I ove će godine na Karolini biti postavljen šator, a u njemu će biti organiziran ručak za sve maškare te zabavni program uz nastup “Point Banda” iz Rijeke i DJ-a Teddy Lee.

U slučaju izuzetno lošeg vremena ili kiše, razmotrit će se opcija da se cijeli događaj prebaci za nedjelju 9. veljače. Od 16. siječnja u prostoru TZ-a bit će postavljena izložba “1. Pulski karneval”, a moći će se  razgledati sve do sredine ožujka.

Organizatori Pulskog karnevala  su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te  Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine 2013. i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na 6. Pulski karneval 2020 .  Prijave su putem prijavnice (koje mogu dobiti u TZ Pula ili na www.pulainfo.hr) koju treba donijeti u TZ Pula ili poslati na e-mail:    tz-pula@pu.t-com.hr  ili  na fax 052 492 787.

 

Prijavnicu možete preuzeti OVDJE.

 

Skip to content