Podijeli

Shopping

Jedan od načina upoznavanja grada je i kroz shopping, pa ako volite taj način upoznavanja mjesta tada svakako preporučamo da prošećete centrom grada, oko Trga Portarata pa do Foruma Ulicom Sergijevaca u kojoj se nalazi cijeli niz trgovina obuće, odjeće, prehrambenih proizvoda, tu su i ljekarna, zlatari, papirnice, suvenirnice … S Foruma kreće i Kandlerova ulica, poznatija po galerijama u kojima se mogu naći zanimljivi suveniri. Niz je zanimljivih prodavaonica i na Giardinima, u Laginjinoj, Cisccutijevoj, Flanatičkoj, Istarskoj ulici…

No, ni jedna trgovina ne može zamijeniti šarm tržnice. Na pulskoj se pod prekrasnim krošnjama divljih kestenova prodaje i niz autentičnih domaćih istarskih proizvoda. Tu je i zatvorena tržnica smještena u secesijskog zgradi iz 1903 godine a u kojoj se nalazi ribarnica, mesnica, barovi..

Shopping centri su vrlo praktični za kupovinu, imaju parkirališta, rade često do kasno… Na adresi Stoja 14A nalazi se veliki shopping centar Max City, u ulici Rimske centurijacije 101 nalazi se Pula City Mall, a Šijanska cesta 1 smjestio se Super Konzum, koji nude prehrambene i druge proizvode, na istom je mjestu su i prodavaonice odjeće, obuće, parfumerija…

Nešto dalje u Labinskoj ulici 2a je Lidl, a uputite li se kružnim tokom prema gradu naići ćete na dva prodajna centra Kaufland (Jurja Žakna 3) te Plodine (Jurja Žakna 12). Prodajni centar Spaar je u Santorijevoj 13.

Četiri puta godišnje u Puli se održavaju posebne trgovinske akcije kada većina prodavaonica u staroj gradskoj jezgri grada odobrava popust od najmanje 15 % na cjelokupan asortiman.

Love Shopping organizira se za Valentinovo, ove će godine biti održan 14. veljače, a bit će organizirana nagradna igra.

Late Night Shopping 22. lipnja u središte grada dovodi i glazbeni program i modnu reviju, što kupnju u prodavaonicama koje su otvorene od 20 sati do ponoći svakako čini ugodnijom.

Kupujmo u Puli akcija je koja se održava 3. listopada 2020. Trgovine rade od 9 do 14 sati. Ova je akcija vezana uz Obrtnički sajam, a svi mogu uživati i glazbenom programu na Portarati i na tržnici.

Shopping za Svetog Nikolu ove će godine biti održan 5. prosinca, vezan je uz Dan sv. Nikole – 6. prosinca i svake godine se održava u subotu prije Dana sv. Nikole.

Skip to content