Podijeli

Stotinjak građana čistilo područje Stoje

U organizaciji Grada Pula, Turističke zajednice grada Pule, Zajednice tehničke kulture Pula i Crvenog križa, prijepodne u subotu, 26. svibnja, dvadeset i treću godinu za redom održana je  eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja, ove godine  na području  Stoje  – zona od stare klaonice  iza Zelenike do autokampa Stoja

 

U eko akciji sudjelovalo je stotinjak sudionika. Akciju čišćenja podmorja koordinirao je Ronilački savez Istarske županije uz sudjelovanje 40 ronioca iz 9  istarskih klubova.

Uz ronioce sudjelovali su članovi Radio kluba Arena-Pula i volonteri Crvenog križa Pula koji  su sakupljali otpad na priobalju,  a vreće s izronjenim otpadom odlagali su  na  suho  koje su potom pokupili djelatnici Pula Herculanee.

 

U akciji je također i sudjelovao MUP Pula koji  održao je prezentaciju nacionalnog edukativnog programa “Zdrav za 5”  koji govori o važnosti osvješčivanja mladih i ostalih o štetnosti utjecaja alkohola, droge i kocke na ljudski organizam.

 

Ove godine prikupljeno je samo četiri prostorna metra otpada što pokazuje sve  veću osvještenost građana i turista po pitanju ekologije ali i učestalog čiščenja podmorja.  U moru je bila manja količina smeća i to uglavnom limenke, staklene boce, gume i sitni otpad dok je na priobalju sakupljeno nešto sitnog  i tekstilnog otpada, plastike, stakla, limova..

 

Svim sudionicima akcije organizator je osigurao zaštitnu opremu za prikupljanje otpada i majice sa logom eko akcije, a po završetku čišćenja za sve sudionike akcije organiziran je ručak u restoranu Karlo na Stoji.

Skip to content