Stotinjak volontera čistilo Sacccorgianu i Zlatne stijene

U organizaciji Grada Pula, Turističke zajednice grada Pule, Zajednice tehničke kulture Pula i Crvenog križa, prijepodne u subotu, 1. lipnja , dvadeset i četvrtu  godinu za redom održana je  eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja. Ove godine  na području  Saccorgiana – Zlatne stijene od uvale Sacccorgiana do hotela Splendid.

U eko akciji sudjelovalo je 100-ak sudionika. Akciju čišćenja podmorja koordinirao je Ronilački savez Istarske županije uz sudjelovanje 50-ak ronioca iz 12  istarskih klubova.

Uz ronioce sudjelovali su i članovi Radio kluba Arena-Pula te  volonteri Crvenog križa Pula koji  su sakupljali otpad na priobalju, a vreće s izronjenim otpadom odlagali  na  suho  koje su potom pokupili djelatnici Pula Herculanee.

Za sve sudionike Crveni križ je organizirao mjerenje tlaka i šećera u krvi.

U akciji je također i sudjelovao MUP Pula koji  održao je prezentaciju nacionalnog edukativnog programa “Zdrav za 5”, o važnosti osvješćivanja mladih i ostalih o štetnosti utjecaja alkohola, droge i kocke na ljudski organizam.

Ove godine prikupljeno je samo tri kubika otpada što pokazuje sve  veću osviještenost građana i turista po pitanju ekologije, ali i učestalo čišćenje podmorja. U moru je bila manja količina smeća i to uglavnom sitni otpad, dok je na priobalju uglavnom sakupljeno nešto sitnog otpada u grmlju i šumarcima koji nažalost služe kao zamjena za kante za smeće, ali i našlo se i krupnijeg otpada kao npr. krevetić za bebe, plastična stolica, romobil, wc školjka…

Svim sudionicima akcije organizator je osigurao zaštitnu opremu za prikupljanje otpada i majice sa logom eko akcije, a po završetku čišćenja Arena Hospitality Group  počastio je sve sudionike  ručkom u restoranu Zlatne stijene.

Skip to content