Podijeli

Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu u Domu sportova od 23. svibnja

Od 22. do 26. svibnja održat će se „17. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu“ u Domu sportova Mate Parlov. Po treći put Pula je domaćin velikom plesnom spetaklu u kojem će sudjelovati više od 2.500 plesača iz 20 zemalja svijeta.

Natjecanje započinje svečanim otvaranjem 22. svibnja u 16 sati kada je predviđeno okupljanje svih plesača i njihove  pratnje ispred Arene. Oni će u svečanoj povorci kroz grad stići do Foruma gdje će se u 17 sati odžati svečani program dobrodošlice. U svečanom programu predstavit će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te suci koji će suditi na natjecanju. Na kraju programa uručit će se prenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva.

Natjecanje započinje 23. svibnja i to od jutarnjih sat i traje tokom cijelog dana. Natjecanje će se odvijati na tri pozornice u devetnaest disciplina i šest kategorija. Na natjecanju će suditi kvalificirani suci, od kojih osim sudaca federacije i suci gosti, plesni pedagozi i plesači raznih plesnih disciplina kao: Kobi Rozenfeld (plesač i koreograf iz SAD-a, ujedno i jedan od koreografa poznate pjevačice Beyonce), Davor Ćiković (koreograf i plesač iz Hrvatske), Barbara Basso (plesna pedagoginja iz Italije), Nika Burazer (plesačica i koreografkinja iz Slovenije) i Oscar Tornell (plesač i koreograf iz Švedske).

Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finala, poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada.

 

Skip to content