Podijeli

Verudela Art Park

Grad Pula, Arena Hospitality Group i Turistička zajednica Grada Pule, u cilju oplemenjivanja i obogaćivanja turističke ponude grada Pule trajnim vrijednostima iz domene suvremene likovne umjetnosti, u suradnji sa više partnera i osam umjetnika, realizirali su uređenje interdisciplinarnog i interaktivnog prostora Verudela Art Parka koji je nedavno otvoren.

Prostor novog parka nalazi se na Verudeli, lociran između parkirališta i plaže Ambrela. Podloge za postav ambijentalnih instalacija izradili su arhitekti URBIS-a iz Pule, Leonid Zuban i Dino Krizmanić i time definirali 7 „OTOKA“ koji kao skulpturalne instalacije podcrtavaju ideju mobilnosti i PUTOVANJA, odnosno OBLAKA kao sinonima i simbola suvremenog turizma. Realizacijom parka na površini od 5.500 metara četvornih Pula i Istra dobili su novu atrakciju zanimljivu svim uzrastima za igru, šetnju, odmor te, ljubiteljima umjetnosti za uživanje u raznolikosti skulptura.

Svojim radovima u Verudela Art Parku predstavlja se osam umjetnika i to Eros Čakić, akad. kipar,

Gualtiero i Simone Mocenni, kipari, Robert Pauletta, akad. slikar, Vedran Šilipetar, akad. kipar i slikar, Roberta Weissman Nagy, akad. kiparica, Bojan Šumonja, akad. kipar i Siniša Majkus, akad. Kipar.

Sedam skulptura, svaku na svojoj poziciji, povezuju mekane kontinuirane prostorne linije od cor-ten čelika. Na cor-tenu ispisani su oceani i mora kao simbol lokacije ali i teme parka „putovanja“, što je osmislio dizajner Željko Burić, Fabrika d.o.o.

Cjelokupnu rasvjetu parka i skulptura projektirao je poznati pulski dizajner svijetla Dean Skira sa svojim timom. Vizualni identitet parka dizajnirali su dizajneri studija Rašić + Vrabec.

Utemeljitelji parka  Grad Pula, Arena Hospitality Group i Turistička zajednica grada Pule, a partneri na projektu su Zagrebačka banka d.d., Skira d.o.o., Vintijan d.o.o., Kamen Pazin, Urbis d.o.o..

7. June 2019.

Skip to content