Podijeli

Vinski grad u Titovom parku od 26. srpnja do 7. kolovoza

Nakon šest iznimno uspješnih izdanja Vinskog grada u Varaždinu i Vinkovcima, ovaj jedinstveni vinski festival po prvi put dobiva svoje morsko izdanje.
Od 26. srpnja do 7. kolovoza u večernjim satima, od 19 – 02 h, Titov park u Puli pretvara se u predivnu vinsku oazu. Posjetitelji će tako, u ugodnoj ljetnoj atmosferi, uz ukusnu popratnu gastro ponudu, moći isprobati odlična vina iz svih hrvatskih regija i inozemstva, po povoljnim i pristupačnim cijenama. Vinski grad je također i pravo mjesto za one koji žele upoznati različite hrvatske sorte – edukativne degustacije kroz sorte i regije vodit će stručno osoblje Vinarta.
Ulaz na festival je besplatan, a sve što trebate učiniti da biste uživali u vinskim večerima je „posuditi“ vinsku čašu na ulazu za 30 kuna, te zamijeniti novac za posebnu valutu Vinskog grada – wine money – i avantura može početi!

U rustikalne bijele drvene kućice, postavljene u Titovom parku uselit će neki od najznačajnijih hrvatskih vinara današnjice. Pobjednici najvažnijih svjetskih vinskih natjecanja, International Wine Challenge i Decanter, predstavit će svoja vina okrunjena medaljama.  Izlagače predvodi ovogodišnja zlatna istarska reprezentacija – Cossetto Andrea (Malvazija Prima Luce), Damjanić (Clemente Blanc) i Rossi (Malvazija istarska i Templara), a slijede ih Capo, Medea, Krauthaker, Feravino, Kutjevo d.d., Badel 1862, P&F Jeruzalem, Buhač te Belović, svi redom višestruko nagrađivani u protekle dvije godine. Izbor vina iz najpoznatijih svjetskih vinskih regija donosi Roto Svijet pića, u čijoj će se posebno uređenoj lounge zoni moći popiti i trenutno najpopularnije piće – gin tonic!
Za dobro vino važna je i dobra gastro podloga, za što će se pobrinuti zagrebački Cheesebar sa svojim vrhunskim delicijama, a kako biste u potpunosti iskusili pravu atmosferu Vinskog grada, uz ambijentalnu rasvjetu i prigodnu muziku, oživite svoja osjetila uz Romerquelle!

Skip to content