Podijeli

Visualia Festival najbolji hrvatski event u 2016. godini

Visualia Festival dobitnik je Attend nagrade u kategoriji za Najbolji kulturni event i počasnoj kategoriji za Najbolji event 2016. godine. Od ukupno 102 prijavljena događaja, međunarodni stručni žiri je pulski festival svjetla proglasio najboljim festivalom u Hrvatskoj i to zahvaljujući inovativnosti i kreativnosti.

Visualia Festival je festival svjetla i audiovizualne umjetnosti koji je zaživio 2013. godine u organizaciji pulske udruge Sonitus i koji djeluje u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Pule i Arheološkim muzejom Istre.

U četiri godine održavanja, festival je započeo tradiciju prezentiranja modernih radova na području audiovizualne umjetnosti kojima je cilj izbrisati granice između povijesnih i modernih dostignuća te prikazati rezultate takve fuzije kroz drugačije okvire koji će posjetiteljima pružiti nezaboravne doživljaje, emocije i nova iskustva. U tom smislu dodijeljene Attend nagrade su dokaz da Visualia Festival doseže razini europske konkurentnosti i jača destinacijski imidž grada Pule, ali i Hrvatske.

17. May 2017.

Skip to content