Podijeli

Art zona Kandler – centar kreativnosti

Kandlerova ulica zajedno s ulicom Sergijevaca čini jedan od prstena oko Kaštela prema rivi te povezuje starorimska i aktualna žarišta Forum i Arenu, a zajedno sa svim usponima i trgom Sv. Tome, gdje se proteklih 30-tak godina organiziraju razna kulturna i zabavna zbivanja, u turističkoj sezoni postaje glavna gradska arterija.

Kako bi profilirala Kandlerovu ulicu te sve uspone uz nju kao umjetničku zonu Pule, Upravni odjel za kulturu, 2014. godine pokrenuo je projekt “Art zona Kandler” kako bi ovaj prostor postao centar kreativnosti i kulturno umjetničkog stvaralaštva.

U Kandlerovoj  ulici kao dio nove umjetničke Zone kontinuirano djeluje “Gradska galerija”, potom Galerija “Stari Grad” tu su i “Galerija Makina”, “Galerija Legović”, “Galerija Poola”. Galerija “Kandler 5”, otvorila je vrata 2013. godine,  a književna djelatnost predstavljena je u Art zoni kroz djelovanje “Zavičajne knjižare Petit” te “Ogranka Matice hrvatske” u Puli. Tijekom 2014. godine svoja vrata otvorio je i “Artstudio Gallery” .

Kulturni programi održavaju se i u pulskoj Katedrali Uznesenja Marijina, potom na Trgu Svetog Tome, zaštitnika grada Pule, na kojemu se u sklopu projekta Art zona Kandler održavaju koncerti, predstave i razna kulturna događanja. Iza zvonika na Trgu Svetog Tome, u ljetnim mjesecima postavljeni su štandovi sa hand made proizvodima.
U Zoni djeluje i “Gradska knjižnica i čitaonica Pula”, a za sve one koji žele svoj odmor provesti okruženi umjetnicima u jedinstvenoj atmosferi tu su i Hosteli, trgovine, restorani, kafići, kulturnjaci, kreativci…

Više na: Art zona Kandler

Skip to content