Podijeli

Atraktivna Pula, uvijek je dobar izbor

Gotovo 360 tisuća turista izabralo je prošle godine Pulu kao mjesto svog odmora, iz godine u godinu sve ih je više, a u odnosu na lani 17 ih je posto više. Oni su ostvarili nešto više od 1.8 milijuna noćenja. I opet Pula je u plusu u odnosu na lani za 11 posto. Turisti dolaze iz svih zemalja i uživaju u 3000 godina starom  gradu koji se ponosi iznimnim kulturnim znamenitostima:  Arenom, Herculovim vratima, Augustovim hramom…, ali i prekrasnim čistim morem i izvrsnim smještajem.

Pulska Turistička zajednica u suradnji s gradom Pulom, Arheološkim muzejom, nizom galerija, brojnim udrugama i turističkim djelatnicima nastoji tijekom cijele godine, a naročito  tijekom ljetnih mjeseci, kada je turista i najviše, prirediti čitav niz manifestacija, kako bi njihov odmor bio što sadržajniji. Od početka godine organizirano ih je 439, gro tijekom tri ljetna mjeseca. A što se to zapravo zbivalo u Puli? Puljani i njihovi gosti uživali su ovog ljeta u koncertima Jose Carrerasa, Roberta Planta, Status Quo, Massive Attacka, Olivera, Gibonnija, Petra Graše…

Gotovo svake večeri nešto se zbivalo i na Forumu, sviralo se i plesalo na Portarati, a dinamično je bilo i na De Villeovom usponu. U pulskoj Areni, borili su se gladijatori pred prepunim gledalištem koje je uživalo u Spectacvli antiqvi.

I da, gledali su se filmovi na 63. Festivalu igranog filma u Areni koja je svake večeri bila puna. Zanimljivo je bilo vidjeti i na tisuće mladih koji su iz svih krajeva Europe stigli na Outlook i Dimension festival. Niz izložbi otvoren je u gradu.  Galerije u gradu radile su za sve one željne umjetnosti.

Razmišljate li o svojem odmoru, tada vam svakako predlažemo da izaberete Pulu, uvijek je atraktivna.

Skip to content