Podijeli

Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d’arte contemporanea dell’Istria

  • Od 15. prosinca 2020. do 17. siječnja 2021. godine u prostorima Muzeja  suvremene umjetnosti Istre / Museo d’arte contemporanea dell’Istria u formatu samostalne izložbe predstavljamo prvi dio projekta LARE RITOŠA ROBERTS pod nazivom TRAGOVIMA FANTOMSKIH KORAKA kroz kojeg umjetnica istražuje, propituje, tematizira i predstavlja isprepletene odnose povijesti i kulture tijela, ali i osobne i kolektivne memorije uspostavljajući kako sama kaže dijalog sa ruševinama komunističkog nasljeđa Europe koja je postala srž njene interdisciplinarne umjetničke prakse duge gotovo dva desetljeća.

    „Posljednja suradnja sa umjetnicom zabilježena je 2018. godine u programu Noći Muzeja koji se pokazao kao jedan od naših najuspješnijih i najdinamičnijih izdanja ove manifestacije koju je tada posjetilo gotovo 2.000 posjetitelja i čija je centralna tema bila posvećena izložbi naziva TIJELOM I UMOM / O PERFORMANSU U ISTRI kada je ujedno Larin performans YUGO YOGA izveden u tri termina uz sudjelovanje Gordane Trajković i Tine Širec Džodan te mnogobrojne publike.

    Ovog puta riječ je o prvom samostalnom predstavljanju umjetnice u prostorima Muzeja, a projekt koji je nastao za ovu prigodu koncipiran je etapno – kroz dva bloka / dva formata od kojih će se sljedeći održati u rujnu 2021. godine budući da se određeni aspekti pripreme i realizacije nisu mogli izvesti zbog nepovoljne epidemiološke situacije i činjenice da nismo htjeli odustati od live suradnje sa zajednicom. Neovisno o tome i u ovoj prvoj fazi taj će aspekt projekta biti prisutan, a izveden na drugačiji način, primjereno vremenu i  uvjetima u kojima se nalazimo.

Skip to content