Spectacula Gladiatoria

Pulska gladijatorska škola Spectacvla Gladiatoria tijekom ljetnih mjeseci priređuje pravi spektakl – borbe gladijatora u autentičnoj rimskoj Areni u sklopu povijesno-zabavno-edukativnog programa Spectacvla antiqva.

Ove iznimno atraktivne borbe uvijek donose dašak antičkog herojstva i puno adrenalina, a već ih je pogledalo više desetaka tisuća ljudi. Gladijatori nastupaju u originalnim kostimima, a bore se s replikama autentičnog oružja. U Europi je samo desetak gladijatorskih škola i dvadesetak kulturnih društava čiji su članovi ljubitelji antičkog razdoblja, najznačajnijeg dijela povijesti. Pulska škola gladijatora dvostruki je osvajač trofeja Hercules Viktor koji se tradicionalno održava u Rimu, kao najbolja gladijatorska škola na svijetu.

Gladijatori su bili borci u starom Rimu koji su se, borili kratkim mačevima, kopljima i ostalim modificiranim oružjem, koristeći tadašnje vojne i borilačke vještine. Škola gladijatora u antici je postojala u svim amfiteatrima, a pulska škola u to se vrijeme nalazila na sjeveroistočnim obroncima pulske Arene.
Spectacvla antiqva, program čiji je nositelj gladijatorska škola Spectacula Gladiatoria, zanimljiva je predstava koju izvode moderni gladijatori koji su se vinuli u sam vrh europskog gladijatorstva. Spectacvla antiqva spektakl je koji mnoge ostavlja bez daha. Pa zašto ga onda ne pogledati?

Moderne gladijatore pulska Arena ugošćuje od sredine lipnja do sredine rujna jednom tjedno  u večernjim satima.

UDRUGA ” Spectacula  Gladiatoria”
Trg Kralja Tomisalava 7, Pula

Skip to content