Podjeli

U Puli oboren Guinnessov rekord u kategoriji «Largest human torchlit image»

Zadnjeg dana Festivala Visualia oboren je Guinnessov rekord u kategoriji «Largest human torchlight image». Prema prvim neslužbenim prebrojavanjima, unutar Arene se našlo oko 4.500 posjetitelja, od kojih je 4.013 posjetitelja ušlo u zapisnike za obaranje postojećeg rekorda u kategoriji «Largest human torchlight image» u Guinnessovoj knjizi rekorda! Neslužbeno, dosadašnji je rekord uspješno oboren. Rekord su do sad držali Freedom Faithnet Global iz  Indonezije koji su na događaju «FFG Love Movement» 2011. godine okupili 3.777 posjetitelja.

Službeni rezultati Guinness World Record tima bit će objavljeni nakon što se preda sva potrebna dokumentacija i kad se pregledaju svi dokazni video materijali. Da bi obaranje rekorda postalo službeno, bilo je potrebno poštovati mnoga pravila, pa tako pozicije za posjetitelje nisu smjele biti označene nikako drukčije nego slovima ili brojevima, u Arenu se moralo ulaziti u grupama od 50 ljudi i svaka je grupa trebala imati svog vlastitog vodiča, dva su neovisna svjedoka direktno nadzirala cijeli proces ulaska posjetitelja i potom ispunila službene GWR obrasce, profesionalni štoperi mjerili su vrijeme od početka do kraja snimanja fotografije kada su svi posjetitelji bili na svojim pozicijama, itd. Četiri kamere snimale su dokazne materijale koji se sada šalju na provjeru i potom Guinness objavljuje konačnu odluku o uspješnosti projekta.

Službeni fotograf svjetlosne razglednice bio je Duško Marušić – Čiči.

Sponzori Festivala Visualia su: Arenaturist, HPB – Hrvatska poštanska banka-podružnica Pula, ARA Electronic, IDD Production i InEventum!

VISUALIA 2015 // ARENA PULA / LIGHT POSTCARD