Visualia festival

Visualia festival — festival svjetla, festival je koji plijeni pozornost brojne domaće i strane publike.

Visualia festival prvi je festival svjetla u Hrvatskoj, a upravo je osam godina njegova postojanja dokaz njegove vrijednosti, jer Visualija predstavlja čaroliju i ljepote novih tehnologija i audiovizualnih umjetnosti i na poseban je način brendirala Pulu. Tijekom festivala brojne svjetleće instalacije postavljaju se diljem grada i donose Puli pravu svjetleću čaroliju u kojoj uživaju i veliki i mali.

U gradu koji svijetli u raznim bojama događa se i popularna X-ica, noćna utrka gradom, koja okuplja brojne rekreativce. Tijekom festivala trči se i Pula Marathon – utrka kroz antički grad.

Visualia festival partner je s ILA-om (International Light Association), međunarodnom organizacijom koja u svojim redovima okuplja znanstvenike iz svih dijelova svijeta te se bavi proučavanjem i istraživanjem svjetla sa znanstvenog aspekta.

Pulski Visualia festival održan je prvi puta 2013. godine — 3D Mappingom i svake je godine sve više rastao. Već su naredne godine festival obilježili Svjetleći divovi, dizalice brodogradilišta “Uljanik” koji su danas dio nove vizure grada. 2015. godine srušen je Guinnessov rekord u Areni u kategoriji fotografije najvećeg broja ljudi u formaciji svjetlosnog znaka “Light Postcard”. Visualia festival u kalendaru je svjetskih festivala svjetlosti.

Festival svjetlosti okupi na tisuće posjetitelja koji uživaju u nezaboravnim doživljajima, emocijama, novim iskustvima, i fantastičnim svjetlosnim pričama.

 

Više na: https://www.facebook.com/VisualiaFestival/

Skip to content