Podijeli

Za Dan Grada Pule čak 68 programa

U povodu predstojećih značajnih datuma, Praznika rada, te Dana Grada 5. svibnja i Dana Europe 9. svibnja kad se obilježava pobjeda nad fašizmom, u Gradu su od 26. travnja do 11. svibnja pripremili čak 68 programa u suradnji s 45 organizatora na 30 lokacija. Glavni organizator i ove je godine Javna ustanova Pula film festival. U prvom dijelu manifestacije, od 26. travnja do 2. svibnja, održat će se niz glazbenih, izložbenih i kazališnih programa za sve uzraste. U Gradskoj knjižnici i čitaonici pripremili su višednevne programe na Dječjem odjelu, izložbu radova studenata i učenika, te dvije izložbe u Čitaonici kluba umirovljenika. Udruga Sense & Dance predstavit će svoj program „Dancing in the street“, dok će se u Istarskom narodnom kazalištu 29. travnja u 20 sati premijerno održati predstava „Meduza: Duhovi Sylvije Plath“. U INK-u će se 8., odnosno 9. svibnja, s početkom u 20 sati, u suradnji s Baletom HNK Ivana pl. Zajca, održati predstave “Voda” i “4 bolera”.

U povodu Dana Mjesnog odbora Arena u Titovom parku će se 30. travnja odvijati programi namijenjeni vrtićkoj, predškolskoj i školskoj djeci, gdje će se, u povodu Dana Europe, 2. i 3. svibnja održati Festival multikulturalnosti. Na tržnici će 26. travnja od 9 do 13 biti otvoren sajam rukotvorina Hand Made by Markat, a idući dan gastro manifestacija Mirisi i okusi Istre. Klub Kotač u Rojcu sudjeluje u obilježavanju uz programe Suns of Dub i Urban jungle. Prvomajska proslava će i ove godine biti u Šijanskoj šumi, a na Kaštelu će se održati četvrto izdanje festivala Prvi Maj Geri. Od 1. do 4. svibnja na Hidrobazi se održava Rock ‘n’ Grill u sklopu koje će 2. svibnja biti Gitarijada.

Retrospektivna izložba akademskog slikara Fulvija Juričića bit će otvorena 3. svibnja u 19 sati u MSUI-ju te istoga dana u 20.30 sati u Gradskoj galeriji Pula. Istog dana u Srpskom kulturnom centru u 20 sati otvara se izložba “Kretanje” beogradske akademske slikarice Ivane Strugarević, dok će sat ranije biti predstavljen hrvatski prijevod zbornika “Upoznati Antonija Smaregliu” u skladateljevoj Spomen-sobi. Skladatelju će Društvo Smaregliana 9. svibnja posvetiti koncert na Forumu koji počinje u 17.30.

Idući dan u 10 sati starta 55. pulska jedriličarska regata, istoga dana u 18 sati u MMC-u Luka otvara se izložba “Čabar” Duška Marušića Čičija, dok u Domu sportova počinje dvodnevni međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici Gazela Cup.

Na Dan Grada Pule, 5. svibnja, u 11 sati u INK-u bit će uručena javna gradska priznanja. U četvrtak, 9. svibnja, na prvom katu zgrade Tržnice u 11 sati otvara se didaktička kuhinja u sklopu europskog projekta KeyQ+. U MMC-u Luka se 9. svibnja u 19 sati otvara izložba “Relikvijarij” akademskog slikara Davora Rapajića, a dan kasnije u 12 sati i izložba radova učenika Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna.

Program >

Skip to content