Podijeli

Završnica manifestacija Dana Grada Pule s nizom programa

Završnica manifestacije  Dana Grada Pule od 6. do 11. svibnja donosi niz raznovrsnih programa a posebno će se obilježiti Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe 9. svibnja.

Šestog svibnja započinje prvo izdanje Festivala talijanske književnosti  – FLIT koji će se odvijati do 10. svibnja. Riječ je o manifestaciji  čija je namjera upotpuniti kulturnu ponudu pulske knjižnice, ističući središnju ulogu čitatelja, otkrivajući neke od najzanimljivijih suvremenih autora talijanske književnosti za mlade.

Predavanje voditelja Predstavništva Europske komisije u RH, g. Branka Baričevića  u organizaciji Centra za europska istraživanja (CEIPU), Fakulteta za ekonomiju i turizam ‘Dr. Mijo Mirković’ na rasporedu je za studente i javnost u srijedu s početkom u 11 sati. Večernji kulturni program ponuditi će Istarsko narodno kazalište gostovanjem riječkog Baleta HNK s dramom ‘Voda’ Vladimira Nazora.

Tradicionalnim polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima i žrtvama fašizma Istre u Titovom parku obilježiti će se 9. svibnja Dan pobjede nad fašizmom. Proslava Dana Europe započeti će u jutarnjim satima na Gradskoj tržnici, a na prvom katu otvoriti će se didaktička kuhinja EU projekta KeyQ.

Zanimljivi program Jane’s Walk, koji okuplja zainteresirane radi istraživanja i promišljanja urbanih elemenata našeg grada, započeti će u 13:00 sati pod vodstvom krajobrazne arhitektice Lare Bolković a donosi zanimljivu svjetsku priču, urbanu šetnju pod nazivom “Pula iz hodajuće perspektive Puljana”. Zajednički koncert povodom 165. obljetnice rođenja Antonia Smareglie održati će se u organizaciji društva Smaregliana na Trgu Forum u 17:30. U večernjem terminu, povodom Dana pobjede nad fašizmom, održati će se okrugli stol u Klubu Kotač, a 4. Bolera, Balet HNK Rijeka u 20:00 sati u Istarskom narodnom kazalištu. U Kinu Valli otvoriti će se Petar Pan, izložba dječjih radova Dječjeg vrtića My Day.

U petak će se u klubu Kotač održati zanimljiva predstava „Stvar izbora: Zašto slušam Marčela“. Predstava govori o odrastanju, odlukama i odlučivanju u malom gradu i mladim ljudima i tisuću razloga zašto je lako biti nesretan i samo jednom razlogu za sreću. Posljednjeg dana programa, 11. svibnja, Mjesni odbor Veruda prigodnim će kulturnom umjetničkom programu održati Dane otvorenih vrata u 18:00. U isto vrijeme održati će se na Forumu zborski nastup KUD-SAC Lino Mariani s gostima pod nazivom Evviva Smareglia! Cjelokupnu manifestaciju zaokružiti će popularni 6. Dječji festival „Pula pjeva“ u Istarskom narodnom kazalištu u 18:00.

Skip to content