Sportska manifestacija 6. Pula Marathon održat će se 20. i 21.rujna 2024.

Na konferenciji za medije održanoj dana, 23. travnja 2024. godine u prostoru Turističke zajednice grada Pule, najavljena je sportska manifestacija 6. Pula Marathon.

Turistička zajednica Grada Pule u suradnji s AK Maraton 2000 i ISTRun, glavni je nositelj projekta 6. Pula Marathon uz pokroviteljstvo Grada Pule i partnera utrke Arena Hospitality Group.

Predstavnicima medija obratili su se direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj, pročelnica Upravnog odbora za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule Ivana Sokolov, Robert Franjković iz AK Maraton 2000 i Andrea Petrić u ime Arena Hospitality Grupe.

Uvodnim riječima direktorica TZ Pule Sanja Cinkopan Korotaj najavila je dvodnevnu sportsku manifestaciju koja će se održati 20. i 21. rujna 2024. godine. Nakon pet godina osmišljen je novi moderniji vizual  manifestacije te će se uz same utrke kao i prijašnji godina održati i Visualia festival u kojem će se moći uživati u svjetlosnim instalacijama tvoreći tako jedinstveni ugođaj svim trkačima i publici. Manifestacija iz godine u godinu raste i to nas posebno veseli jer se putem utrke promovira grad a i evidentan je veći broj dolazaka stranih gostiju koji ciljano dolaze na utrku, rekla je Cinkopan Korotaj.

Robert Franjković iz AK Maraton 2000 istaknuo je da je start dječjih utrka u petak 20. rujna s početkom u 18.30 sati ispred Arene, dok su glavne utrke predviđene dan kasnije  21. rujna s početkom u 20.00 sati s razmacima po kategorijama za 5, 10 i 21 km. S današnjim danom otvaraju se  rane prijave preko službene stranice  www.pulamarathon.com

Za sve trkače prilikom podizanja startnih brojeva organizator će i ove godine osigurati bogati startni paket. Lanjske godine bilo je ukupno prijavljenih 1500 trkača s time da je više od polovine prijavljenih došlo iz drugih susjednih zemalja što nas posebno veseli i time dokazujemo koliko su same utrke atraktivne. Želja nam je da ove godine dostignemo brojku od 2000 trkača u sve tri kategorije naglasio je Franjković.

U ime Arena Hospitality Grupe, partnera manifestacije obratio se Andrea Petrić te je izrazio zadovoljstvo što se manifestacija Pula maraton etablirala kao jedna od največih sportskih manifestacija u gradu. Spomenuo je jedinstvenost kulise i atraktivnost svih utrka s naglaskom na utrke za najmlađe koje će se održati u petak, 20. rujna 2024. godine. Politika tvrtke Arena Hospitality Grupe je da budu društveno odgovorni poglavito za najmlađe te je najavljeno da će u dječjem dijelu Pula Marathona biti dosta zabave, sporta, glazbe i prigodnih nagrada uz animaciju AHG-a, naglasio je Petrić.

Završno, u ime pokrovitelja Grada Pula obratila se pročelnica Upravnog odbora za društvene djelatnosti, mlade i sport Grada Pule Ivana Sokolov koja je čestitala organizatorima na dosadašnjim utrkama i osvrnula se na dječje utrke koje se organiziraju u sklopu Pula maratona. Prošle godine bilo je 200- tinjak djece dok ove godine očekujemo još veći broj najmlađih trkača. Prijave će se moći izvršiti na samom starta  dječjih utrka 20. rujna.

Manifestacijom potičemo djecu da se od malih nogu trebaju baviti sportom te spoznaju važnost kulture kretanja. Osim za najmlađe za sve sudionike utrka i publiku u subotu 21. rujna nakon proglašenja pobjednika glavnih utrka, od 22.00 do 24.00 sata u Areni, će se organizirati after party sa DJ-em.  Završno pročelnica Sokolov pozvala je sve da dođu i prisustvuju ovom jedinstvenom sportskom događaju.

 

Program 6. Pula Marathon:

Petak / 20. rujna

14:00 – 22.00    Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene

18:30     Dječja utrka powered by AHG (predškolarci, 3—4 godina & 5—6 godina)

19:00     Dječje utrke powered by AHG (školarci, 1—2 razred, 3—4 razred, 5—6 razred)

19:30     Proglašenje pobjednika dječjih utrka ispred Arene

 

Subota / 21. rujna

10:00 – 19.00    Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene

20:00     Polumaraton powered by HIDRA

20:05     PoKRENI 5 powered by GRAWE

20:20     Pulska Xica 10 km powered by Atenza

21:30     Proglašenje pobjednika, Arena

22:00 – 24.00    After party u Areni

24. April 2024.

Skip to content